Samsung Galaxy S8 krijgt gebogen, randloos scherm

Door: Daan Doedens | 08 december 2016 09:14

Nieuws

De contouren van de smartphone die de desastreuze Note 7 moet doen vergeten worden zichtbaar. Volgens bronnen krijgt de Samsung Galaxy S8, die volgend jaar lente uitkomt, een gebogen scherm dat de gehele voorkant van de telefoon in beslag moet nemen.

Bloomberg spreekt over een 'all-screen design', waaruit opgemaakt kan worden dat het scherm geen randen heeft. Dat is niet ondenkbaar, want de zijkant van de edge-versies van de Galaxy S6 en S7 verdwijnen al in de zijkant van het toestel, zonder rand dus. Lees ook: Samsung zegt sorry voor Note 7 en stelt Galaxy S8 uit.

Virtuele homeknop

Onderdeel van het scherm, dat dus ook aan de onderkant volledig door zal lopen, is een virtuele thuisknop. Daarmee zou Samsung afstappen van de hardwareknoppen die het nu nog in zijn smartphones bouwt. Of de virtuele homeknop altijd zichtbaar is of via een swipe-beweging opgeroepen kan worden, is nog onduidelijk.

Door de bolling van het scherm - het hele scherm, niet alleen bij de randen - ligt het in de lijn der verwachting dat het glas bij de randen afloopt. Een beetje zoals dat nu bij de S7 edge het geval is dus, maar dan aan de zijkanten, de bovenkant en de onderkant. Details zijn echter nog niet prijsgegeven: Bloomberg baseert zich op bronnen die anoniem willen blijven omdat officiële gegevens nog niet bekend zijn gemaakt.

Galaxy Note 7

Dat de Galaxy S8 een regelrechte hit moet worden, mag duidelijk zijn. Samsung schoot zichzelf in de voeten met het vorige vlaggenschip, de Galaxy Note 7. Die werd al snel na de release teruggeroepen door problemen met de accu, waardoor het toestel in brand kon vliegen of in sommige gevallen zelfs explodeerde. Ook toestellen met een vervangende accu bleken brandgevaarlijk, waarop Samsung besloot de Note 7 uit productie te halen.

De Note 7 kon ontploffen en is uit productie gehaald.

En intussen heeft de concurrentie niet stilgezeten. Apple heeft met de iPhone 7 een dure, maar prachtige smartphone afgeleverd, en Google's Pixel-telefoons zijn onderweg. Samsung heeft natuurlijk nog de Galaxy S7, maar die is inmiddels al een maand of 10 oud. Reden te meer om met de S8 een grote stap voorwaarts te zetten, dus.

Maart of april

Samsung wijkt met zijn smartphonecyclus af van de andere grote merken, door niet rond september, maar aan het begin van de lente nieuwe Galaxy's te presenteren. Dat lijkt nu ook te gaan gebeuren: Samsung mikt op een release in maart, met uitloop naar april. Verdere details van de S8 zijn nog niet bekend, maar de geruchten spreken van het verdwijnen van de koptelefooningang (net als die high-end smartphone van dat andere merk dus) en krachtige speakers, die gemaakt kunnen worden met de technologie van het recent overgenomen Harman.

0 Reactie(s) op: Samsung Galaxy S8 krijgt gebogen, randloos scherm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.