Samsung Galaxy S8 krijgt irisscanner

Door: lub-snoek | 25 januari 2017 09:00

Nieuws

De Galaxy S8 krijgt twee verschillende formaten, een bijna randloos 'infinity' scherm en een irisscanner.

Dat blijkt uit een artikel van The Guardian, die de informatie heeft verkregen van betrokkenen bij Samsung. De Galaxy S8 zal eind maart worden aangekondigd en rond 21 april beschikbaar zijn. Lees ook: Eerste beelden LG G6 uitgelekt.

Display

De Galaxy S8 krijgt ongeveer dezelfde proporties als zijn voorganger. De twee varianten krijgen een schermgrootte van ongeveer 5- en 6inch. Hiermee wordt het scherm van beide toestellen groter dan die van de Galaxy S7, die beschikbaar was met een display van 5,1inch of 5,5inch. Volgens de bron zou onderstaand beeldscherm een goede indicatie zijn voor de nieuwe schermen van de Galaxy S8.

Beide toestellen krijgen een gebogen scherm, terwijl dit bij de vorige toestellen alleen bij de Edge-variant te vinden was. Het zogenaamde 'infinity'-display zal het grootste gedeelte van de voorkant van het toestel bedekken, met een hele kleine rand aan de boven- en onderkant van het toestel. Twee bronnen van The Guardian zeiden dat er niet eens ruimte was om het logo van Samsung op de voorkant van het toestel kwijt te kunnen. Meerdere bronnen meldden ook dat de vingerafdrukscanner naar de achterkant van het toestel is verhuisd. De Galaxy S8 krijgt ook een koptelefooningang.

Iris

The Guardian meldt dat de Galaxy S8 dezelfde biometrische irisscanner als de noodlottige Note 7. Hiermee kunnen gebruikers hun telefoon ontgrendelen en opdrachten bevestigen met hun ogen.

De Galaxy S8 wordt de eerste telefoon met de nieuwe Snapdragon 835 van Qualcomm, waaraan Samsung zelf heeft meegewerkt. Concurrerende smartphones die gepland staan vóór de release van de Galaxy S8, mogen nog geen gebruik maken van deze processor.

MicroSD

Volgens de bronnen krijgt het toestel 64GB aan opslag, met uitbreidbaar geheugen via microSD. De Galaxy S8 ondersteunt geheugenkaartjes tot 256GB. De nieuwe smartphone krijgt een USB-C ingang en een verbeterde versie van de Gear VR-headset en Gear 360 camera.

De Galaxy S8 wordt waarschijnlijk ook de eerste smartphone waar Samsung zijn eigen digitale assistent in heeft verwerkt. Deze assistent, genaamd Bixby, scant de omgeving via de camera's en kan objecten en tekst herkennen.

Dock

De bronnen van The Guardian spraken ook over een nieuw dock voor de Galaxy S8. Hiermee verandert de smartphone in een Android desktop computer. Gebruikers kunnen de nieuwe smartphone koppelen aan een monitor, toetsenbord en andere extensies. Eerder lekte al een slide uit waar de Galaxy S8 wordt gebruikt als desktop.

Strijd

Na het fiasco van de Galaxy Note 7, is het voor Samsung van cruciaal belang dat de Galaxy S8 wél een succesnummer wordt. Samsung was altijd al in strijd met Apple voor de zwevende kiezer - de 20% van de gebruikers die voor een ander besturingssysteem kiest - maar moet nu ook rekening houden met concurrentie van Google. De Pixel en Pixel XL positioneren zichzelf in dezelfde prijsklasse en bieden high-end specificaties met een pure Android-ervaring.

0 Reactie(s) op: Samsung Galaxy S8 krijgt irisscanner

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.