Loopt je Samsung Galaxy-smartphone vast? Dit is de oplossing

© PXimport

Loopt je Samsung Galaxy-smartphone vast? Dit is de oplossing

Geplaatst: 11 december 2015 - 09:01

Aangepast: 14 december 2022 - 15:06

Daan Doedens

De Samsung Galaxy S6 is een van de beste smartphones van dit moment, en ook zijn Android-voorgangers stonden bovenaan vele lijstjes. Maar elke smartphone kan een keer vastlopen, zelfs die degelijke Samsung Galaxy-smartphones. Hier lees je hoe je je Galaxy-telefoon herstelt als dat gebeurt.

Zachte reset

Een zachte reset is de minst rigoureuze manier om je smartphone weer aan de praat te krijgen. Het is niets meer dan het opnieuw opstarten van het besturingssysteem, zoals dat bij pc's ook vaak werkt. Op Samsungs Galaxy-modellen houd je de aan/uitknop even ingedrukt en kies je Uitschakelen. Wacht tot de telefoon volledig is uitgeschakeld en zet hem opnieuw aan door de aan/uitknop weer een paar seconden ingedrukt te houden. Lees ook: De Samsung Galaxy S6 edge+ review.

Harde reset

Als dat niet helpt, moet je stevigere maatregelen treffen. Als je Galaxy is vastgelopen, kun je hem vaak rebooten door de powerknop een seconde of tien ingedrukt te houden. Dat is vooral handig als het scherm bevroren is of je vastzit in een bepaalde app. In veel gevallen zal dit je probleem oplossen.

Een andere manier om een harde reset uit te voeren is door de powerknop, de homeknop en de volume omlaag-knop tegelijk ingedrukt te houden. Druk daarna in het menu dat verschijnt opnieuw op de volume omlaag-knop om de Galaxy opnieuw Het is een beetje puzzelen (je wil het natuurlijk niet per ongeluk doen), maar het kan maar zo zijn dat dit opeens je probleem oplost.

Vanaf de Galaxy S6 zijn Samsung's topmodellen niet meer voorzien van een verwisselbare accu. Heb je een ouder model? Dan kun je in plaats van bovenstaande stappen ook de batterij even uit het toestel halen. Dat heeft hetzelfde effect als een harde reset.

Zet je Galaxy terug naar fabrieksinstellingen

 

© PXimport

Als je Galaxy S-toestel gebreken vertoont die niet met een harde reset kunnen worden opgelost, moet je misschien een factory reset overwegen. Je toestel wordt dan teruggezet naar de instellingen die hij had toen hij net uit de fabriek kwam. Het grote nadeel daarvan is dat je alles kwijtraakt: instellingen, contacten, foto's, alles wordt gewist. Als je geen back-up van je gegevens hebt, is dit wel je laatste redmiddel.

Om een factory reset uit te voeren, ga je in het Instellingen-menu naar Accounts. Klik op Back-up maken en terugzetten en daarna op Fabrieksgegevens herstellen. Klik op Apparaat resetten en vervolgens op Alles verwijderen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten