Samsung introduceert in juni eerste Tizen-toestellen

Door: chris-koenis | 16 april 2014 14:15

Apps & Software

Samsung introduceert rond juni de eerste twee toestellen die op het eigen Tizen-besturingssysteem draaien. Dat nieuwe ecosysteem moet de concurrentie aangaan met Android, het OS dat Samsung momenteel gebruikt voor toestellen als de Galaxy S5 en de Galaxy Note 3.

Uitstel is geen afstel wat betreft het Tizen OS op smartphones. Ondanks meerdere vertragingen belooft topman Yoon Han-kil van Samsung in een interview met Reuters dat de eerste twee Tizen-phones rond juni daadwerkelijk verschijnen. De man die verantwoordelijk is voor productstrategie legt daarin uit dat slechte marktomstandigheden de reden zijn geweest waardoor de lancering met providers DoCoMo en Orange zijn uitgesteld.

"We hebben onze strategie aangepast en introduceren de telefoon in een paar landen waar we het goed kunnen doen", aldus Han-kil, die denkt dat Tizen een succesvol platform is wanneer 15 procent van Samsungs totale smartphone-verschepingen op het nieuwe OS draait. Samsung hoopt met name op de verdiensten van third-party apps en diensten van zijn eigen mobiele OS, dat daarmee een stukje marktaandeel van Android en iOS moet afsnoepen.

Direct een high-end model

Samsungs eerste Tizen-toestel, die dus aan het einde van het tweede kwartaal van dit jaar verschijnt, wordt een high-end model. Het tweede toestel mikt op het midden van de markt, vertelt de Samsung-topman. Zo moet er direct een groei in volume ontstaan.

De Zuid-Koreaanse fabrikant verraste vorige week met de tweede versie van zijn Gear-smartwatch, die geen Android maar Tizen draait. Daarmee staan de jarenlang zeer succesvolle mobiele partners voor de verandering lijnrecht tegenover elkaar. Wordt vervolgd?

Bron: Webwereld.nl

1 Reactie(s) op: Samsung introduceert in juni eerste Tizen-toestellen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 16 april 2014 16:51 Anoniem
    Risico spreiding. Ook wel een logische stap, Samsung werd (vond ik) toch wel te afhankelijk van Android. En daarmee van Google. En Samsung wilde af van de verplichting naast Android ook nog allerlei extra apps van Google erbij te moeten installeren
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.