Samsung introduceert Galaxy Note 3

Door: Elmar Rekers | 05 september 2013 16:29

Nieuws

Samsung heeft tijdens een persconferentie op de IFA-beurs de Galaxy Note 3 aangekondigd. Het toestel draait op het nieuwe Android 4.3 en beschikt over een kunstleren afwerking op de achterkant.

De Galaxy Note 3 heeft een 5,7 inch Full HD-beeldscherm en draait op een quadcore-processor met een kloksnelheid van 2,5 GHz. Hoewel het scherm iets groter is dan op de Galaxy Note II, is de breedte van het toestel gelijk gebleven. Samsung heeft de rand om het scherm dus ook deze generatie weer wat dunner weten te maken.

Kunstleer

Door de achterkant te bekleden met kunstleer, claimt Samsung het gevoel van een echt 'notebook' te bieden. Naast het uiterlijk is ook de S Pen - de stylus die bij de phablet wordt geleverd - van een update voorzien, die voor meer functies en precisie moet zorgen. Daarnaast heeft Samsung een groot aantal nieuwe softwarefucties ingebouwd, die vooral de functionaliteit van de stylus ten goede moeten komen.

Voor snel mobiel internet is een 4G-ondersteuning aanwezig. Samsung Knox is nieuwe beveiligingssoftware van Samsung, die data op het toestel moet veiligstellen. De Galaxy Note III (met 32 GB geheugen) zal eind september beschikbaar komen in Nederland en krijgt een adviesprijs van 749 euro mee.

Galaxy Note 10.1

Naast de Galaxy Note 3 introduceerde Samsung woensdag ook een vernieuwde Galaxy Note 10.1, de zogenoemde 2014-editie. De nieuwe tablet heeft een 10,1 inch-scherm dat voorzien is van een 2560 x 1600-resolutie. Hiermee heeft het scherm een viermaal hogere pixeldichtheid dan de originele Note 10.1.

De nieuwe Galaxy Note 10.1 komt in het vierde kwartaal naar Nederland. Zowel het wifi-model als de wifi + 4G-versie krijgt 32 GB aan opslag. De nieuwe tablet zal verkrijgbaar zijn vanaf 599 euro.

1 Reactie(s) op: Samsung introduceert Galaxy Note 3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 15 september 2013 12:41 Anoniem
    can't wait te vette gsm
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.