Samsung lanceert Galaxy Round met gebogen scherm

© PXimport

Samsung lanceert Galaxy Round met gebogen scherm

Geplaatst: 9 oktober 2013 - 04:07

Aangepast: 24 november 2022 - 10:27

Elmar Rekers

Samsung heeft woensdag de Galaxy Round aangekondigd. Het toestel beschikt over een 5,7 inch full hd-beeldscherm, dat samen met de rest van de telefoon gebogen is. De Galaxy Round verschijnt nog deze week in Zuid-Korea.

Het is al enige tijd bekend dat Samsung aan een smartphone met een gebogen scherm werkt, maar niet eerder kregen we het toestel ook daadwerkelijk te zien. Met de introductie van de Galaxy Round troeft Samsung concurrent LG af, waarvan bekend is dat het eveneens aan de nieuwe schermtechnologie werkt.

De Galaxy Round is gebogen over de korte kant, wat er volgens de fabrikant voor moet zorgen dat de telefoon beter in de hand ligt. Daarnaast introduceert het toestel ook Round Interaction. Deze functie stelt de gebruiker in staat om gegevens op het beeldscherm te zien door de telefoon - wanneer deze op zijn rug ligt - naar één kant te rollen. Hierdoor verschijnen onder meer de datum en batterijstatus op het scherm. Wat verder de voordelen zijn van het gebogen scherm werd woensdag tijdens de presentatie nog niet duidelijk.

Galaxy Note 3

Qua uiterlijk houdt Samsung vast aan de ingeslagen weg met de Galaxy Note 3. Zo is ook hier de achterkant bedekt met bewerkt kunststof, wat de illusie van leer moet creëren. Verder draait de Galaxy Round net als de Note 3 op een quadcore-processor (2,3 GHz) en is er 3 GB aan RAM beschikbaar.

 

© PXimport

Samsung lanceert Galaxy Round met gebogen scherm

3 effecten van flexibele smartphone-schermen

'Samsung voorziet Galaxy Note 3 van flexibel scherm'

Samsung presenteert flexibel telefoonscherm op CES

Samsung toont smartphone met buigbaar beeldscherm

iWatch: Wat kunnen we verwachten?

De Galaxy Round wordt geleverd met Android 4.3, waar Samsung uiteraard zijn eigen TouchWiz-interface overheen heeft gelegd. De camera heeft een sensor van 13 megapixel en de batterij een capaciteit van 2800 mAh. Samsung start donderdag met de verkoop van de Round in thuisland Zuid-Korea, voor omgerekend 750 euro. Wanneer de gebogen smartphone richting Europa komt is vooralsnog onduidelijk.

Lees hier meer over het effect van flexibele schermen op de smartphonemarkt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten