Samsung toont opvolgers Galaxy Gear

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 23 februari 2014 13:48

Nieuws

Samsung heeft de Galaxy Gear 2 en de Gear 2 Neo gepresenteerd op Mobile World Congress in Barcelona. De smartwatches volgen de Galaxy Gear op, die pas sinds enkele maanden verkrijgbaar is.

Qua uiterlijk lijken beide smartwatches behoorlijk op hun voorganger. De horloges hebben een 1,63 inch (4,14 cm) touchscreen met een resolutie van 320 bij 320 pixels, 512MB werkgeheugen, een 1GHz dualcore-processor en 4 GB werkgeheugen. Er zijn tevens een hartslagmeter en een infraroodsensor ingebouwd.

De Galaxy Gear 2 heeft een camera met een 2-megapixelsensor aan boord. De Gear 2 Neo heeft geen camera en is gemaakt van plastic, waardoor de smartwatch een stuk lichter weegt. De Gear 2 Neo zal ook een lagere verkoopprijs krijgen.

Bluetooth

Het grootste verschil met de eerste Galaxy Gear die afgelopen september werd gepresenteerd is dat deze nieuwe smartwatches niet draaien op Android, maar op Tizen, een nieuw besturingssysteem dat (onder andere) door Samsung ontwikkeld wordt. Via Bluetooth worden de smartwatches gekoppeld aan een smartphone. Net als de vorige Galaxy Gear kunnen de smartwatches alleen koppelen aan een select aantal Samsung Galaxy-smartphones.

De Gear 2 en de Gear Neo zijn waarschijnlijk vanaf april verkrijgbaar. Het is nog niet bekend welke prijs de horloges krijgen. De smartwatches zijn niet het enige dat Samsung presenteert op Mobile World Congress, maandag 24 februari staat een evenement gepland waar waarschijnlijk de Galaxy S5 getoond wordt.

0 Reactie(s) op: Samsung toont opvolgers Galaxy Gear

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.