UPDATE: Samsung staakt productie Galaxy Note 7 voorgoed

Door: Daan Doedens | 11 oktober 2016 12:50

Nieuws

Samsung heeft de productie van de Galaxy Note 7 voorgoed gestaakt. De smartphone kampt al sinds de release met ontploffende en in brand vliegende accu's. Ook de vervangende toestellen hebben te maken met de problemen. Samsung heeft nu laten weten dat de Galaxy Note 7 uit de schappen wordt gehaald, en niet meer als zodanig terugkomt.

De accu van de originele Galaxy Note 7 kon op onverklaarbare wijze ontploffen of vlam vatten. Dat gebeurde bij tientallen toestellen, met flink wat schade en lichamelijk letsel tot gevolg. Samsung besloot toen de miljoenen toestellen die al in omloop waren terug te roepen. Lees ook: Samsung roept Galaxy Note7 terug wegens explosiegevaar.

Vervangende Galaxy Note 7

De vervangende toestellen blijken nu ook niet helemaal veilig. Er zijn al minstens zeven gevallen bekend waarbij de accu ontvlamde. Samsung besloot de boel in eerste instantie in de doofpot te stoppen, maar nu maakt het bedrijf in een korte verklaring toch bekend dat de productie tijdelijk werd gepauzeerd.

Maandag zette Samsung de productie en levering van de Galaxy Note 7 eerst tijdelijk op pauze, om uit te zoeken wat er precies aan de hand was en of de problemen opgelost konden worden. Nu is besloten dat de Note 7 helemaal niet meer verkocht gaat worden. Ook de productie van nieuwe toestellen is stilgelegd.

Beurskoers

De situatie rond de Note 7 leidde al tot een flink verlies op de beurs. Samsung sloot maandag zo'n acht procent lager, wat een verlies van 17 miljard dollar zou betekenen. Toen was het definitieve nieuws nog niet eens bekend.

Bedrijven als Apple profiteerden van de onzekerheid rond Samsung. Aandelen in Apple gingen zo'n twee procent de lucht in, eveneens voordat het nieuws van Samsung officieel werd.

0 Reactie(s) op: UPDATE: Samsung staakt productie Galaxy Note 7 voorgoed

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.