Samsungs Galaxy S-familie evolueert met komst Galaxy S5

Door: tim-wijkman-van-blue-mango-int | 27 februari 2014 10:53

Nieuws

ACHTERGROND - Na maanden van geruchten en speculaties is de langverwachte Samsung Galaxy S5 maandagavond gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona. Opnieuw evolueert de beroemde Galaxy S-familie van Samsung met de komst van de Galaxy S5.

Met de Galaxy S5 zet Samsung wederom een behoorlijke stap vooruit. Ten opzichte van haar voorgangers, waaronder de Galaxy S4 en S III, lijkt de vooruitgang echter wel wat in tempo af te nemen. De stapjes die Samsung maakt worden steeds kleiner nu de top van de mogelijkheden bereikt lijkt te zijn. Niettemin weet Samsung ook dit jaar weer de vooruitgang te bieden die de Galaxy S5 meer dan interessant genoeg maakt om aan te schaffen.

Groot, groter, grootst

Vandaag de dag is het bijna niet meer voor te stellen dat de allereerste Samsung Galaxy S een beeldscherm had van 'slechts' 4 inch, en draaide op een 1 GHz single-core processor. In 2010 was de Samsung Galaxy S net zo'n opzienbarend toestel als de Samsung Galaxy S5 nu is.

In vier tussenstappen is de Galaxy S-familie steeds groter, beter en uitgebreider geworden. De Samsung Galaxy S II werd al groter en had een 4,3 inch-beeldscherm, om vervolgens verder te groeien naar 4,8 inch in de Galaxy S III. De Galaxy S4 had al een 5 inch-beeldscherm en uiteindelijk gebruikt Samsung nu een 5,1 inch-display op de nieuwste S5. Wat Samsung nooit heeft veranderd is de beeldschermtechnologie: Super AMOLED. Al op het moment dat het beeldscherm van een smartphone uit de Galaxy S-familie aanspringt, is de duidelijke handtekening van Samsung zichtbaar. Super AMOLED blijft zich onderscheiden met haar opvallend diepe kleuren en heldere beeldweergave.

Van 5 naar 16 megapixel

Ook de sprongen voorwaarts wat betreft de camera zijn groots, al is in het verleden de ontwikkeling wel eens 'gestokt'. Vanaf de eerste Samsung Galaxy S evolueerde de Galaxy S-familie van een 5 megapixelcamera, via tweemaal een 8 megapixelcamera en een 13 megapixelcamera, in uiteindelijk de 16 megapixelcamera die nu in de Galaxy S5 wordt gebruikt. Daarbij is ook de camerasoftware steeds beter geworden, waarmee het toestel zich nu ook qua camera tot de top van de markt mag rekenen. Nieuwe functies zoals 'Rich Tone HDR' en een autofocus in slechts 0,3 seconde, helpen de gebruiker bij het maken van de beste foto's en video's.

Snelste processor

De rekenkracht die de nieuwe Galaxy S5 biedt zou ook in menig computer niet misstaan. De smartphone wordt aangedreven door de snelste mobiele processor van dit moment, een 2,5 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 801-processor. Dat staat in schril contrast met de eerste Samsung Galaxy S, die het dus moest stellen met een 1 GHz single-core processor. Een toestel met die specificaties zou vandaag de dag voor minder dan 50 euro in een prepaid-pakket verkocht worden.

Nieuwe speeltjes

Omdat de stapjes die Samsung kan nemen steeds kleiner worden, voegt Samsung de laatste jaren steeds meer slimme snufjes toe aan haar smartphones uit de Galaxy S-serie. De Galaxy S5 is nu bijvoorbeeld stof- en waterbestendig, voorzien van een hartslagmonitor naast de LED-flitser en er zit een vingerafdrukscanner in de home-toets. In de Galaxy S4 haalde Samsung ook al vergelijkbare trucjes uit met bijvoorbeeld 'eye tracking', waarmee de smartphone bediend kon worden middels oog- en gezichtsbewegingen.

Het zijn die 'kleine' nieuwe snufjes die ondertussen het échte verschil maken, en ook dit keer weer van de Samsung Galaxy S5 een must-have gadget maken!

Bron: Samsung

Dit artikel is gepubliceerd in opdracht van Blue Mango Interactive en geschreven door Tim Wijkman. De redactie van Computer!Totaal is niet betrokken geweest bij de totstandkoming van dit artikel.

2 Reactie(s) op: Samsungs Galaxy S-familie evolueert met komst Galaxy S5

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 februari 2014 12:26 Anoniem
  Het blijven mooie apparaten, maar het is eigenlijk van de zotte wat voor kracht ze tegenwoordig in die mobieltjes stoppen. Die Snapdragon 801, die octacore, de 64bit chip in de iPhone 5s, het gaat natuurlijk helemaal nergens meer over. Het is alsof je een V6 motor in een brommobiel legt. Natuurlijk zal dat ding sneller optrekken dan als je er een tweetakt inhangt, maar het is enorme overkill.
  Echter: men schermt graag met specificaties. Zelfde verhaal zie je met de PPI die schijbaar steeds hoger moet worden. Op een normale afstand kan een normaal mens geen onderscheid meer zien als de PPI hoger is dan ± 250-280, echter propt Apple 326 PPI in de iPhone en Samsung propt 440 PPI in de S4 en 432 PPI in de S5.
  Idioterie, maar het kuddevolk gaat er graag in mee en gooit het oude, nog steeds prima toestel, er graag voor bij het grof vuil.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 maart 2014 09:28 Anoniem
  Niet om lullig te doen, maar de Snapdragon 801 van de Samsung Galaxy S5 heeft gewoon vier Krait 400 cores, en geen 8. Je verwisselt volgens mij de Exynos met de Snapdragon chips.

  http://www.kopengalaxys5.nl
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.