Screenshots maken op je Android-smartphone doe je zo

Door: Stefanie Katzenbauer | 13 april 2018 11:18

How To

Screenshots maken op je Android-smartphone kan heel handig zijn om even snel een sappig WhatsApp-gesprek door te sturen of om te laten zien wat je net online besteld hebt. Het is alleen niet altijd even makkelijk om zo’n screenshot daadwerkelijk te maken. Dus wij helpen je graag op weg en laten je zien hoe je een screenshot kan maken en welke apps je daarbij kunnen helpen.

Telefoon met een fysieke homeknop

Veel telefoons hanteren een combinatie van enkele toetsen om een screenshot te maken. Bij smartphones met een fysieke homeknop maak je een screenshot door de homeknop en de aan/uit knop ongeveer twee seconden in te houden. Je zal dan een camera geluidje horen en je screenshot wordt opgeslagen bij je afbeeldingen.

Telefoon zonder fysieke homeknop

Er zijn verschillende mogelijkheden om een screenshot te nemen bij een telefoon die geen homeknop meer heeft. Zo kun je bijvoorbeeld de aan/uit knop ingedrukt houden en vervolgens in het menu selecteren dat je een screenshot wil maken. Je kunt ook de korte route nemen en de volumeknop omlaag tegelijk indrukken met de aan/uit knop. Deze laatste mogelijkheid werkt voor heel veel Android-telefoons zonder homeknop waaronder de merken Acer, Asus, Google, HTC, Sony, Huawei en Honor, Lenovo, Samsung, LG en ga zo maar door.

Screenshot met een handbeweging

Tegenwoordig hebben ook veel telefoons de mogelijkheid om een screenshot te maken met een bepaalde handbeweging over het scherm. Denk hierbij bijvoorbeeld aan met drie vingers van boven naar beneden over je scherm vegen of de zijkant van je hand van links naar rechts bewegen. Je vindt deze instellingsoptie onder ‘instellingen’ en vervolgens ‘toegankelijkheid’. 

DU recorder

Met deze app maak je makkelijk screenshots maar kun je ook filmpjes van je scherm maken. Met twee handige bolletjes die in je scherm zweven, selecteer je makkelijk de functie die je wil uitvoeren. Zie je het cameraatje nog niet staan? Selecteer het dan bij de videocamera onder “opname toolbox”. (Android)

Screenshot touch

Deze app functioneert ongeveer hetzelfde als DU recorder met een klein zwevend icoontje dat met een tik een screenshot maakt. Handig aan deze app is dat na het maken van een screenshot meteen een klein afbeeldingsbolletje verschijnt waardoor je makkelijk en snel je screenshot kan bekijken en bewerken. (Android)

0 Reactie(s) op: Screenshots maken op je Android-smartphone doe je zo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.