Selfie stickers sturen met Gboard

Door: Martin Gijzemijter | 09 september 2018 10:44

Nieuws

Zo’n twee jaar geleden lanceerde Google Gboard, een toetsenbord voor iOS en Android met de beste functionaliteiten van Google ingebouwd, plus een aantal eigen emoji, stickers enzovoort. Een nuttig toetsenbord, maar voor veel mensen niet voldoende om het traditionele iOS-toetsenbord vaarwel te zeggen. Maar nu zijn er Selfie stickers.

Het concept is vrij eenvoudig. Je maakt een selfie met de camera van je smartphone, en Gboard zet dit om in een sticker die je kunt versturen via de app van je keuze. In alle eerlijkheid: je moet niet verwachten dat de app een superrealistische cartoon maakt van je gezicht. Er wordt simpelweg gekeken naar je belangrijkste eigenschappen, zoals de vorm van je gezicht, je haarkleur, eventuele accessoires als een bril, en daar wordt dan een selfie sticker van gemaakt. Twee om precies te zijn, een gewone en een ‘schattige’. Dat het niet superrealistisch is geeft weinig, je zult jezelf met een beetje fantasie écht wel herkennen in je selfie sticker, en het is gewoon leuk om te sturen.

Selfie sticker maken

Om zo’n sticker van je eigen gezicht te maken moet je uiteraard eerst de Gboard installeren via de App Store of Play Store en daarna activeren als toetsenbord. Wanneer je dit hebt gedaan, open je de app waarin je de sticker wilt versturen, en activeer je het Gboard door op het tekstveld te drukken en daarna op het pictogram met de wereldbol. Hoe vaak je daarop moet drukken hangt af van hoeveel toetsenborden je hebt geïnstalleerd. Eenmaal actief, druk je op het pictogram met de smiley helemaal onderin en vervolgens op het pictogram stickers (vierkantje met een smiley). Druk nu op het plusteken rechts en daarna op Maken onder Je mini’s (we zeiden niet dat het niet omslachtig was). Maak nu een foto van je gezicht en de Selfie sticker wordt voor je gegenereerd. Je kunt eventueel nog elementen aanpassen die niet naar wens zijn, en als je tevreden bent druk je op Klaar. Je kunt de sticker nu sturen zoals elke andere sticker in het overzicht.

Selfie stickers

0 Reactie(s) op: Selfie stickers sturen met Gboard

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.