Smartphone kwijt? Zo vind je hem terug

Door: redactie-computertotaal | 26 april 2017 14:41

How To

Hoe voorzichtig je ook bent, er zijn altijd telefoons die kwijtraken of gestolen worden. Er zijn gelukkig ook verschillende manieren om 'm terug te vinden. Als je iPhone, Windows Phone of Android-smartphone kwijt is, heb je hem met deze tips (en een beetje mazzel) in no-time terug.

GPS-tracking

Het terugvinden van je smartphone hoeft geen probleem te zijn met de functies die Apple, Google en Microsoft bieden op hun websites. Je kunt je smartphone terugvinden door gebruik te maken van gps-tracking. Het enige waar je wel op moet letten, is dat je de gps hebt aanstaan op je smartphone. Als dat niet zo is, zijn er alternatieven om je smartphone te vergrendelen, beveiligen of zelfs terug te vragen bij de vinder. Voor alle besturingssystemen is er een eigen manier.

Android Apparaatbeheer

Met de hulpdienst Android Apparaatbeheer van Google kun je de locatie van je smartphone bepalen. Op de website kun je na het inloggen op Gmail je apparaat terugzoeken. Je krijgt allereerst op de wereldkaart te zien waar je Android-smartphone is.

Als er aangegeven staat dat je in de buurt bent, dan kun je op bellen drukken om je smartphone af te laten gaan. Het maakt niet uit of het geluid aanstaat, je hoort vijf minuten lang de hoogste beltoon. Je kunt ook je apparaat vergrendelen en wissen, zodat anderen niet bij je gegevens kunnen als je mobieltje gestolen of kwijt is.

smartphone kwijt

Zoek mijn iPhone

Met iCloud kun je je verloren Apple-apparaat terugvinden. Je logt in op iCloud en kunt daarna jezelf bellen of de inhoud van je smartphone verwijderen. Ook kun je net als bij de andere smartphone-besturingssystemen je iPhone op afstand vergrendelen.

Windows Phone: Mijn telefoon zoeken

Op de website van Microsoft kun je je Windows Phone zoeken. Meld je aan op de website van Microsoft en klik op Mijn telefoon zoeken. Gebruik de kaart om de locatie van je telefoon te vinden. Je kunt ook op Bellen klikken om een geluid af te spelen, voor als je telefoon ergens tussen de kussens van de bank beland is. Met de opties Vergrendelen en Wissen kun je je belangrijke gegevens veiligstellen als je hem echt kwijt bent.

Prey Anti Theft

Een alternatief om je apparaten terug te vinden is Prey Anti Theft. Deze app is te downloaden in de app stores van Android en Apple, en helpt je op eenzelfde manier als de trackers die eerder zijn genoemd, om je apparaat terug te vinden.

Het handige van de app is dat je ook data van je apparaat kunt doorsturen naar jezelf, waardoor je alsnog gevoelige informatie kunt opvragen. Je raakt dus geen gegevens kwijt, wat een voordeel is als je vergeten bent om je andere apparaten met elkaar te synchroniseren. Doe dit dus vooral, als je dat nog niet gedaan hebt.

smartphone kwijt

Wat te doen?

Belangrijk om te weten is dat je naar de politie kunt stappen als je je smartphone kwijt bent. Doe dit vooral en probeer zelf je apparaat te traceren. Hiermee kun je aangeven waar je smartphone zich moet bevinden tot op een zeer nauwkeurige locatie.

3 Reactie(s) op: Smartphone kwijt? Zo vind je hem terug

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 mei 2014 16:41 Anoniem
  Alleen jammer dat de Politie niks mag doen als je hem getraceerd hebt.
  Het is namelijk bij de wet verboden dat ze zomaar ergens af mogen gaan.

  Is trouwens ook al een keer op tv geweest, iemand had zijn ipad gestolen en via het zoek mijn iPhone wist die waar die was. De politie werd ingeschakeld maar die zei helaas meneer daar mogen wij niks aan doen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 mei 2014 18:56 Anoniem
  Als de locatietoegang is uitgeschakeld op je Android apparaat werkt Android apparaatbeheer van Google ook niet. Je krijgt dan de volgende mededeling: Locatietoegang is uitgeschakeld op uw apparaat.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 april 2017 19:27 Error404html
  @None

  dat klopt
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.