Sony legt focus op fotografie en geluid met Xperia X

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 22 februari 2016 09:19

Nieuws

Sony heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een nieuwe smartphonelijn aangekondigd. De Xperia X richt zich voornamelijk op datgene waar Sony goed in is: fotografie en geluid.

Sony kondigde de Xperia X aan op een persconferentie tijdens MWC 2016. De focus van Sony ligt daarbij vooral op de camera, die een make-over heeft gehad ten opzichte van de Xperia Z-lijn. Onder meer de zoomfunctie moet flink verbeterd zijn, met bijvoorbeeld intelligente autofocus. Lees ook: De 6 beste smartphonecamera's onder de loep.

Betere batterijduur in Xperia X

Het is niet de enige keer dat Sony de term 'intelligentie' laat vallen. Ook apps en andere smartphone-functies worden namelijk over die boeg gegooid. Het gaat er volgens Sony niet om smartphones te maken met zoveel mogelijk functies die je toch nooit gebruikt, maar de functies die je wél gebruikt juist te verbeteren.

Zo heeft Sony naast de camera ook een grote slag gemaakt wat betreft de batterijduur. Bij normaal gebruik zou de Xperia X twee keer zo lang mee moeten gaan als de accu van de Xperia Z - dus zo'n twee volle dagen. Ook de manier van opladen is verbeterd.

Xperia Ear en Xperia Eye

Sony presenteerde ook twee nieuwe snufjes, de Xperia Ear en Xperia Eye. Die eerste is een slim oordopje dat je op de hoogte brengt van nieuwe berichten, gemiste telefoontjes en andere zaken. Het tweede - Xperia Eye - is een draagbare camera. De Xperia Ear moet in de zomer op de markt komen, de Eye zit nog in een prille ontwikkelingsfase.

Ook de Xperia X komt in de zomer naar Nederland, zowel het high-end-model als budget-versie Xperia XA. Hij verschijnt in vier kleuren: goud, roségoud, zwart en wit. Welke prijskaartje eraan komt te hangen is nog niet bekend.

0 Reactie(s) op: Sony legt focus op fotografie en geluid met Xperia X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.