Sony kondigt Xperia Z1 aan

Door: eva-groot eva-groot | 04 september 2013 15:46

Nieuws

Sony heeft de Xperia Z1 aangekondigd op de IFA-beurs in Berlijn. Het toestel wordt eind september wereldwijd gelanceerd. Volgens Sony betreft het hier 's werelds beste camera in een waterdichte smartphone.

De Xperia Z1 is de nieuwste toevoeging aan Sony's Z-serie. Het toestel kenmerkt zich door een focus op sterke fotografie-eigenschappen, wat vooral te danken is aan de (optionele) externe Cybershot-lens die woensdag eveneens gelanceerd werd. Ook is het mogelijk om de Z1 mee te nemen onderwater dankzij de waterdichte aluminium behuizing en het geharde glas.

Camera Applicaties

Omdat fotografie volgens Sony een van de belangrijkste functies is op het nieuwe vlaggenschip, zijn er enkele applicaties toegevoegd om het vastleggen en delen nog makkelijker te maken. Zo zijn daar onder meer Social live, Timeshift burst, Info-eye en AR effect.

De Z1 draait op een snelle Qualcomm Snapdragon 800-processor, welke volgens Sony is geoptimaliseerd voor het spelen van grafisch zware games. Bang dat door al het fotograferen en gamen de batterij leeg gaat? De inmiddeld bekende Sony Stamina Modus schakelt automatisch functies uit om stroom te besparen wanneer de accu leeg begint te raken.

De Xperia Z1 wordt eind deze maand wereldwijd gelanceerd.

2 Reactie(s) op: Sony kondigt Xperia Z1 aan

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 september 2013 19:21 Anoniem
  bonjour combien vous vender votre telephone
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 september 2013 15:54 LeendertVanEijk1
  Mager artikel, jammer! Zo ken ik Computertotaal niet of is dit weer die stagiare?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.