Sony zet definitief streep door Sony Ericsson

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 16 februari 2012 10:32

Nieuws

Sony Ericsson bestaat sinds woensdag definitief niet meer. De mobieltjesmaker ligt volledig in handen van Sony, en deze zal voortaan producten leveren onder de nieuwe naam: Sony Mobile Communications.

In oktober 2011 werd bekend dat Sony ruim 1 miljard euro wilde neertellen om Ericsson uit de joint-venture Sony Ericsson te kopen. Nadat eerder dit jaar de Europese Unie zijn goedkeuring over de nieuwe koers had uitgesproken, komt er deze week dus een definitief einde aan de samenwerking die sinds 2001 bestond.

Sony Mobile

Voor de consument lijkt er niet veel te gaan veranderen. De bekende Xperia-productlijn blijft immers bestaan alleen zal er voortaan 'Sony' op de toestellen staan in plaats van 'Sony Ericsson'. De productie van de toestellen komt in handen te liggen van de nieuwe tak Sony Mobile Communications.

Begin dit jaar onthulde Sony op de CES-beurs al de Xperia S, de eerste smartphone die onder Sony Mobile het levenslicht zal zien. Verwacht wordt dat de fabrikant tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, welke volgende week van start gaat, meer smartphones uit de doeken zal doen.

0 Reactie(s) op: Sony zet definitief streep door Sony Ericsson

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.