Spotify voor Windows Phone 8: Was dit het wachten waard?

Door: Robin Smit | 11 juli 2013 11:51

Apps & Software

Na een beta-periode van zo’n zes maanden heeft Spotify haar app voor Windows Phone 8 officieel uitgebracht. Is de app het lange wachten waard geweest? Hoog tijd voor een review.

De nieuwe Spotify app is opgebouwd volgens de typerende wijze van Windows Phone. Vanaf het startscherm zijn menu’s voor afspeellijsten, de wachtrij, vrienden en instellingen te vinden. Ook is er een zoekbalk aanwezig waarmee je snel naar muziek kan zoeken. Zoekresultaten worden gesorteerd op artiest, album of nummer en de app laat je hier op een soepele manier doorheen bladeren.

Het scherm waarin nummers worden afgespeeld is overzichtelijk en duidelijk. Zo zie je onder andere naar welk nummer je luistert en een afbeelding van de albumhoes. Deze albumhoezen zijn helaas wat aan de klein kant. Helemaal op grote telefoons zoals de Lumia 920 vallen deze hierdoor weg. In vergelijking met de grote albumhoezen bij de iOS en Android versies van Spotify valt dit erg tegen.

De Windows Phone 8 app van Spotify doet verder niet onder aan de andere versies. Zo is het mogelijk audio in hoge kwaliteit af te spelen, nummers op te slaan voor offline gebruik en te zien naar welke muziek je vrienden luisteren. Voor deze laatste optie is overigens een prachtig menu aangemaakt in de app.

Conclusie

De officiële Windows Phone 8 app van Spotify heeft even op zich laten wachten, maar gelukkig worden we niet teleurgesteld. De app biedt een fijne navigatie, snelle zoekfunctie en daarnaast alle functies die we ook in de iOS en Android apps vinden. Helaas moeten we het wel doen met erg kleine albumhoezen.

Score 8/10

Prijs: Gratis (abonnement vereist)

Download de Spotify app voor Windows Phone 8

0 Reactie(s) op: Spotify voor Windows Phone 8: Was dit het wachten waard?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.