Swapchat: Snapchat voor Windows Phone

Door: Robin Smit | 30 juni 2013 15:06

Apps & Software

Snapchat, het is waarschijnlijk een van de grootste social media hypes van 2013. Het principe is simpel, je maakt een foto of video, schrijft of tekent er iets op en stuurt hem naar je vrienden of naar een speciaal iemand. De ontvangers kunnen jouw bericht vervolgens slechts een aantal seconden bekijken voor de dit automatisch wordt verwijdert. Met Swapchat kunnen ook Windows Phone gebruikers hiermee aan de slag.

Swapchat is een onofficiële app voor Windows Phone bezitters die het mogelijk maakt om foto’s en video’s te versturen via Snapchat. Aangezien de officiële Snapchat app alleen beschikbaar is voor Android en iOS, is Swapchat in het leven geroepen.

Ondanks dat Swapchat niet afkomstig is van de makers van de originele Snapchat, heeft de app erg veel weg van zijn grote broer. Zo bestaat de interface uit niet veel meer dan een cameraknop en enkele knoppen om de instellingen van de app aan te passen en jouw vriendenlijst te raadplegen. Ook is het na het maken van een foto mogelijk om deze te voorzien van een tekst of er iets bij te tekenen. Helaas moet Swapchat het wel doen zonder de mogelijkheid om video’s te versturen. Ontvangen kan wel.

In de Windows Marketplace zijn twee versies van Swapchat beschikbaar. Een gratis versie met advertenties en een gratis versie zonder advertenties.

Kortom

Swapchat is een onofficiële Snapchat app voor Windows Phone gebruikers. De app lijkt in alle opzichten erg veel op de officiële app, maar moet het doen zonder de mogelijkheid om video’s te versturen.

Score 8/10

Prijs: Gratis, € 2,69

Beschikbaar voor: Windows Phone

Download Swapchat in de Windows Marketplace