Syncen met Zune

Door: Evi Maquoi | 24 mei 2012 16:08

Apps & Software

Hebt u net een nieuwe smartphone? Draait ie op Windows Phone 7.5 Mango? Om de foto's van uw mobiel over te zetten naar uw Windows-computer hebt u de gratis software Zune nodig.

1. Zune installeren

Wanneer u uw Windows Phone-toestel op uw computer aansluit met de bijgeleverde kabel, zult u hem niet vinden in Verkenner. U moet namelijk eerst de gratis Microsoft-tool Zune installeren. Surf naar Zune.net, klik onderaan op De Zune-software downloaden en vervolgens op Nu downloaden. Open het installatiebestand ZuneSetupPkg.exe en druk op Ik ga akkoord nadat u de licentievoorwaarden gelezen hebt. Koppel uw telefoon eventueel los en klik op Installeren om de software op uw computer te zetten. Dit kan een hele poos duren. Zodra de installatie voltooid is, krijgt u een melding. Druk op Starten om Zune voor het eerst te gebruiken. In het welkomstscherm kunt u kiezen om het programma al dan niet te starten met de standaardinstellingen. Omdat we zelf willen kiezen waar we onze foto's opslaan, kiezen we Instellingen. Klik daarna naast Afbeeldingen op Beheren en kies een locatie op uw harde schijf of maak een nieuwe map aan via Toevoegen. Bevestig met OK / Volgende / Voltooien.

U moet Zune installeren om uw foto's over te zetten naar uw Windows-pc.

2. Koppelen

Indien u de instellingen van Zune gewijzigd hebt, moet u het programma eerst herstarten. Standaard komt u op het scherm Quickplay terecht. Verbind nu uw Windows Phone met het bijgeleverde usb-kabeltje met uw pc. Na enkele seconden is uw toestel geïnstalleerd en gereed voor gebruik. Via Zune kunt u uw telefoon instellen en uw persoonlijke voorkeuren aanpassen. Klik op Volgende om de installatie te starten. Geef uw toestel eventueel een naam en bevestig met de Volgende-knop. Zune controleert automatisch of er updates voor uw telefoon beschikbaar zijn. Vervolgens krijgt u een extra telefoon-tabblad in Zune. Via Overzicht ziet u hoeveel schijfruimte u al gebruikt hebt en wanneer u het laatst gesynchroniseerd hebt. Muziek geeft u een overzicht van de albums, songs en afspeellijsten die op uw apparaat staan, via Video krijgt u alle filmpjes te zien en via Afbeeldingen kunt u snuisteren tussen uw foto's. Via het rechtermuisknopmenu kunt u muziek, video of afbeeldingen naar uw collectie kopiëren of verwijderen.

Zodra Zune geïnstalleerd is, kan de computer uw mobieltje herkennen.

3. Synchroniseren

Via Instellingen / Synchronisatieopties stelt u in of foto's, muziekbestanden, filmpjes en podcasts handmatig of automatisch gesynchroniseerd moeten worden. U hebt de keuze uit drie opties. Met Alle wordt alles automatisch gesynchroniseerd. Beelden uit de Zune-collectie worden onmiddellijk aan uw telefoon toegevoegd. Kiest u voor Door mij gekozen items dan kunt u zelf items naar uw telefoon kopiëren door ze naar het telefoon-pictogram te verslepen. Handmatig wil zeggen dat enkel u beslist wat er op uw telefoon komt te staan. U kunt per categorie (muziek, video, afbeeldingen en podcasts) aangeven op welke manier er gesynchroniseerd moet worden. In de linkerkolom onder Instellingen ziet u ook Afbeeldingen en video's. Hier kunt u aangeven op welke bestandslocatie de afbeeldingen en video's van uw telefoon opgeslagen worden op de harde schijf van uw computer. Bovendien stelt u hier ook in wanneer foto's verwijderd mogen worden en in welke kwaliteit afbeeldingen gesynchroniseerd moeten worden.

U beslist volledig zelf welke foto's u wilt synchroniseren tussen uw Windows Phone en computer.

1 Reactie(s) op: Syncen met Zune

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 2 april 2014 15:40 Anoniem
    En wat als er je op de vraag: 'weet je zeker dat je de gesynchroniseerde media op je telefoon wilt wissen?' ja antwoord. En daarmee ALLE foto's en video's van je computer kwijt bent ipv alleen op je telefoon.

    Hoe kan ik deze terug krijgen?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.