T-Mobile gaat mobiel internet afknijpen

Door: loek-essers | 16 maart 2011 17:50

Nieuws

Vanaf 4 april voert T-Mobile nieuwe abonnementen in voor smartphonegebruikers. De downloadsnelheid wordt opgevoerd maar na verbruik van 1 GB wordt er zwaar geknepen.

De snelheden van mobiel internet gaan bij de nieuwe abonnementen van T-Mobile omhoog van 2,0 naar maximaal 7,2 Mb/s.

Terug naar 64 Kb/s

Het internetgebruik is wel nog steeds onbeperkt, stelt T-Mobile. Maar bij veel verbruik wordt er zwaar geknepen. "Na het bereiken van 1GB aan data zal de snelheid worden teruggebracht naar 64 Kb/s", stelt de provider. Het is voor het eerst dat T-Mobile mobiel internet gaat afknijpen na het bereiken van een datalimiet. Het limiet van 1 gigabyte geldt per maand.

"Ik denk dat 95 procent van de klanten dat wel ongeveer voldoende vinden", aldus een zegsman van T-Mobile. "De meeste klanten zullen daar dus totaal geen last van hebben." Of met het toenemende dataverbruik van smartphones de 1 gigabyte grens automatisch mee gaat schuiven kan de woordvoerder niet zeggen. "Ik kan wat dat betreft niet in de toekomst kijken. Maar waar nodig zullen we weer met verfrissende, innovatieve nieuwe dingen komen", luidt het antwoord.

Niet ideaal

Grootverbruikers wijzen erop dat smartphones met 64 Kb/s niet goed uit de voeten kunnen. "Praktisch betekent het echter dat je iPhone nagenoeg onbruikbaar wordt voor mobiel internet", schrijft One More Thing. T-Mobile kiest liever niet voor deze "negatieve insteek". "Kijk, er is altijd wel weer wat op af te dingen. Maar ik denk dat we hier een prima oplossing hebben voor de meeste mensen die op iPhone zitten. In de realiteit zal het zeer weinig voorkomen dat mensen weer teruggaan naar 64 Kb/s en er is altijd een mogelijkheid om een extra gigabyte te kopen", zegt de woordvoerder. "Maar iedereen weet dat 64 Kb/s natuurlijk niet ideaal is."

T-Mobile is wel nog de enige grote provider in Nederland die niet na het bereiken van een datalimiet per megabyte gaat afrekenen. Daarmee wil de telecomprovider zich afzetten tegen de concurrenten KPN en Vodafone, die wel een harde datalimiet hanteren. Op de site van T-Mobile zijn meer details te vinden over de nieuwe abonnementen.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: T-Mobile gaat mobiel internet afknijpen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.