Telecomaanbieders verplicht tot blokkeren gestolen mobieltjes

Door: tonie-van-ringelestijn | 10 juni 2013 10:31

Nieuws

Alle Nederlandse telecomaanbieders worden verplicht om gestolen mobiele telefoons te blokkeren, stelt minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.

Na overleg tussen Opsteltens ministerie, het ministerie van Economische Zaken en de providers KPN, Vodafone en T-Mobile blijkt dat de bedrijven willen meewerken aan het op afstand blokkeren van telefoons. Maar dan moet wat betreft de drie grote telco's wel iedere provider meedoen. Daarom wil de regering het onklaar maken van toestellen bij diefstal gaan verplichten voor alle providers, schrijft minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) volgens het ANP aan de Tweede Kamer.

IMEI-nummer

Door het blokkeren van het IMEI-nummer op afstand wordt een gestolen telefoon onbruikbaar gemaakt. Daardoor kan een dief de telefoon ook niet gebruiken met een andere sim-kaart, een methode die tot nu toe veel wordt gebruikt om aan de huidige antidiefstalmaatregelen te ontsnappen. Het blokkeren van het IMEI-nummer wordt al gedaan in Groot-Brittannië en België.

Straatroof

De maatregel moet diefstal van smartphones minder aantrekkelijk maken en leidden tot een afname van het aantal straatroven. De helft van alle straatroven in sommige grote steden zouden al gaan om smartphones. Het kabinet overlegt al sinds vorig jaar met de telecomsector over het blokkeren bij diefstal. Wanneer de verplichting voor de providers ingaat, is nog niet bekend. De brief van Opstelten staat nog niet online.

BRON: WEBWERELD.

0 Reactie(s) op: Telecomaanbieders verplicht tot blokkeren gestolen mobieltjes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.