Telefoongesprekken opnemen met je iPhone doe je zo

Door: Martin Gijzemijter | 16 oktober 2020 16:31

iPhone X
How To

Het overkomt ons allemaal weleens: je bent niet tevreden over een gekocht product of een afgenomen dienst en je wilt daarover je beklag doen bij de klantenservice van de desbetreffende verkoper. Hij of zij doet vervolgens bepaalde beloftes om een en ander op te lossen, maar komt uiteindelijk de afspraken niet na. Omdat je geen bevestiging op papier hebt gekregen, heb je geen poot om op te staan. In zo'n geval is het handig om een telefoongesprek op te nemen. Telefoongesprekken opnemen doe je met TapeACall.

Stap 1: TapeACall downloaden

De App Store staat vol met apps waarmee je gesprekken kunt opnemen, en ze werken vrijwel allemaal op dezelfde manier: namelijk door gebruik te maken van de conference call-functie in iOS. Aan deze apps zitten altijd kosten verbonden. Het verschilt per app hoe hoog die kosten zijn. Met TapeACall kun je voor circa 5 euro per maand een onbeperkt aantal gesprekken opnemen, zowel telefoontjes die je ontvangt als gesprekken die je zelf initieert. De meeste andere apps rekenen een bedrag per minuut en dat kan snel in de papieren lopen.

Stap 2: Uitgaande gesprekken

Om TapeACall te kunnen gebruiken heb je het abonnement nodig, maar dat mag je zeven dagen gratis uitproberen. Je dient na verificatie van je telefoonnummer via een sms een lokaal toegangsnummer te kiezen. Dit is het nummer dat gebruikt wordt om het gesprek vast te leggen. Om een gesprek op te nemen, start je de app en druk je op de grote rode opnameknop. Het lokale toegangsnummer wordt vervolgens gebeld, en na een paar seconden wordt het plusteken actief. Druk hierop om een contactpersoon toe te voegen (oftewel, de persoon die je wilt bellen). Zodra je dit hebt gedaan, wordt de knop Voeg samen na een paar seconden actief. Druk hierop om het gesprek samen te voegen. Vanaf nu wordt het gesprek opgenomen.

Uitgaande gesprekken neem je op door het gesprek te starten via de app.

Mag dat wel?

Mag je eigenlijk wel zelf zomaar een gesprek opnemen? Ja dat mag, en je bent ook niet verplicht iemand anders hierover vooraf in te lichten. Bedrijven mogen echter geen gesprekken opnemen, zonder vooraf toestemming te krijgen. Meestal hoor je voorafgaand aan een telefoontje dan ook dat het gesprek kan worden opgenomen voor trainingsdoeleinden.

Stap 3: Binnenkomende gesprekken

Maar hoe zit dat dan met gesprekken die je ontvangt, want in dat geval kun je niet eerst even de app TapeACall openen. Dat klopt, maar stiekem heb je voor het samenvoegen van gesprekken de app niet nodig. Er wordt namelijk een contactpersoon toegevoegd aan je adresboek, genaamd TapeACall. Wanneer je een gesprek ontvangt, druk je simpelweg weer op het plusteken, en ditmaal voeg je TapeACall toe aan het gesprek. Daarna tik je wederom op Voeg samen. Vanaf dat moment wordt ook dit gesprek opgenomen. Om gesprekken die je hebt opgenomen te beluisteren, druk je op de knop met het symbool Afspelen in de app.

Delen

De app biedt ook de mogelijk om jouw gesprekken op te slaan en vervolgens te delen met anderen. Je kan de opgenomen gesprekken opslaan als publieke url of als een geluidsbestand. Wanneer je op een van deze opgeslagen fragmenten drukt krijg je de optie om het gesprek te delen. Dit kan via verschillende platformen als Google Drive en Dropbox.

0 Reactie(s) op: Telefoongesprekken opnemen met je iPhone doe je zo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.