Telefoongesprekken opnemen met je iPhone doe je zo

Door: Martin Gijzemijter | 13 april 2022 14:59

iPhone X
How To

In sommige gevallen is het handig als je een telefoongesprek kunt opnemen. Bijvoorbeeld als je aan de telefoon hangt met een klantenservice die allerlei beloftes doet of als je het gesprek naderhand moet samenvatten. Goed nieuws: telefoongesprekken opnemen is best eenvoudig met je iPhone.

Stap 1: TapeACall downloaden

De App Store staat vol met apps waarmee je gesprekken kunt opnemen, en ze werken vrijwel allemaal op dezelfde manier: namelijk door gebruik te maken van de conference call-functie in iOS. Aan deze apps zitten altijd kosten verbonden. Het verschilt per app hoe hoog die kosten zijn. Met TapeACall kun je voor circa 11 euro per jaar een onbeperkt aantal gesprekken opnemen, zowel telefoontjes die je ontvangt als gesprekken die je zelf initieert. De meeste andere apps rekenen een bedrag per minuut en dat kan snel in de papieren lopen.

Stap 2: Uitgaande gesprekken

Om TapeACall te kunnen gebruiken heb je het abonnement nodig, maar dat mag je zeven dagen gratis uitproberen. Je dient na verificatie van je telefoonnummer via een sms een lokaal toegangsnummer te kiezen. Dit is het nummer dat gebruikt wordt om het gesprek vast te leggen. Om een gesprek op te nemen, start je de app en druk je op de grote rode opnameknop. Het lokale toegangsnummer wordt vervolgens gebeld, en na een paar seconden wordt het plusteken actief. Druk hierop om een contactpersoon toe te voegen (oftewel, de persoon die je wilt bellen). Zodra je dit hebt gedaan, wordt de knop Voeg samen na een paar seconden actief. Druk hierop om het gesprek samen te voegen. Vanaf nu wordt het gesprek opgenomen.

Uitgaande gesprekken neem je op door het gesprek te starten via de app.

Mag dat wel?

Mag je eigenlijk wel zelf zomaar een gesprek opnemen? Ja dat mag, en je bent ook niet verplicht iemand anders hierover vooraf in te lichten. Bedrijven mogen echter geen gesprekken opnemen, zonder vooraf toestemming te krijgen. Meestal hoor je voorafgaand aan een telefoontje dan ook dat het gesprek kan worden opgenomen voor trainingsdoeleinden.

Stap 3: Binnenkomende gesprekken

Maar hoe zit dat dan met gesprekken die je ontvangt, want in dat geval kun je niet eerst even de app TapeACall openen. Dat klopt, maar stiekem heb je voor het samenvoegen van gesprekken de app niet nodig. Er wordt namelijk een contactpersoon toegevoegd aan je adresboek, genaamd TapeACall. Wanneer je een gesprek ontvangt, druk je simpelweg weer op het plusteken, en ditmaal voeg je TapeACall toe aan het gesprek. Daarna tik je wederom op Voeg samen. Vanaf dat moment wordt ook dit gesprek opgenomen. Om gesprekken die je hebt opgenomen te beluisteren, druk je op de knop met het symbool Afspelen in de app.

Opnemen zonder app 

Wil je geen losse app downloaden om gesprekken op te nemen, dan kun je in principe ook de voicerecorder gebruiken, die op de meeste telefoons al standaard geïnstalleerd staan. Op een iPhone heet dit de Dictafoon-app. Zodra je je contactpersoon aan het bellen bent, zet je het gesprek op luidspreker. Ga vervolgens naar je voicerecorder en druk op opnemen. Het gesprek zal vervolgens via de luidspreker worden opgenomen. Je zult niet de beste audiokwaliteit krijgen op deze manier, dus het is aan te bevelen dit alleen te doen wanneer je in een rustige ruimte zit.

Delen

De app biedt ook de mogelijk om jouw gesprekken op te slaan en vervolgens te delen met anderen. Je kan de opgenomen gesprekken opslaan als publieke url of als een geluidsbestand. Wanneer je op een van deze opgeslagen fragmenten drukt krijg je de optie om het gesprek te delen. Dit kan via verschillende platformen als Google Drive en Dropbox.

Gesprekken opnemen in Android

Heb je geen iPhone, maar wel een Android-telefoon waarmee je graag gesprekken wilt opnemen? Dan kun je de gratis Gespreksopname-app voor Android downloaden. Na installatie neemt de app direct al je gesprekken op, dus het is wel zo netjes als je je gesprekspartner dit laat weten. Hoe je gesprekken opslaat en wat de verschillen zijn tussen de gratis en Pro-versie van de Gespreksopname-app, leggen we in een ander artikel uit.

Een andere manier om een gesprek op te nemen is via de app Cube Caller. Als je deze app wil gebruiken, moet je wel een Android-smartphone hebben dat het Voice Over Internet Protocol ondersteunt. Je vindt een lijst met apparaten die dit toestaan in de Cube Caller app.

0 Reactie(s) op: Telefoongesprekken opnemen met je iPhone doe je zo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.