Tethering met je smartphone, hoe doe je dat?

Door: eva-groot | 15 oktober 2013 13:22

How To

Geen internet op je smartphone, tablet of laptop terwijl vrienden om je heen vrolijk aan het appen en surfen zijn? In zulke omstandigheden biedt het delen van een internetverbinding via tethering uitkomst. Wij leggen je uit wat tethering precies is en hoe je er mee werkt.

Thethering is een manier om de mobiele internetverbinding van je smartphone (of ander apparaat) in te stellen als modem, waardoor andere apparaten via een wifi-verbinding online kunnen. Je deelt dus als het ware je internetverbinding. Erg handig wanneer je vrienden wel internet hebben en jij net even een mailtje moet versturen. Maar er zijn nog meer mogelijkheden:

I - Heb je thuis een internetstoring? Dan kan tethering vanaf je smartphone als noodoplossing dienen.

II - Je kunt ook met een tablet gebruikmaken van tethering. Hierdoor hoef je dus geen apart data-abonnement af te sluiten voor internet op je tablet. Dit scheelt weer in kosten.

III - Tethering maakt het makkelijker om onderweg te surfen op je laptop. Ook hierbij geldt dat je door gebruik te maken van tethering geen extra data-abonnement nodig hebt.

Stap 1: Tethering aanzetten

Tethering aanzetten op iPhone

Schakel tethering in door in je algemene instellingen naar netwerk te gaan. Kies voor Persoonlijke hotspot:

Hier krijg je de keuze de Persoonlijke hotspot aan te zetten:

Je kunt je wifi-toegang veranderen door hierop te tikken. Deze code hebben gebruikers van je tethering-verbinding nodig om toegang te krijgen tot jouw gedeelde wifi-netwerk.

Tethering aanzetten op Android

Ga op je Android-toestel naar Instellingen > Draadloos > Netwerken. Hier kun je kiezen voor de optie Tethering en mobiele hotspot. Afhankelijk van je Android-telefoon kunnen deze benamingen enigszins verschillen.

Kies vervolgens voor: Instellingen draabare Wi-Fi-hotspot en geef hier een naam (ssid) en een wachtwoord voor je gedeelde verbinding. Dit geldt als beveiliging dus onthoud deze goed. Het is aan te raden voor een WPA2-beveiliging te kiezen.

Controleer tenslotte of je apparaat zichtbaar is voor zijn omgeving:

Stap 2: Verbinding maken

I - Ga via je smartphone, tablet of computer naar het internetvoorkeursmenu.

II - Zoek naar alle wifi-punten in de omgeving en selecteer de smartphone waarbij je tethering zojuist hebt aangezet. Bij een iPhone is dit de naam van de iPhone. Bij een Android-smartphone heb je zelf de naam (ssid) in kunnen voeren.

III - Geef bij het verbinden het wachtwoord op dat je hebt ingesteld in stap 1.

Tip: Houd goed in de gaten hoe groot je databundel is want ook tethering kost je MB's. Er zijn verschillende middelen om handig je databundel in de gaten te houden. Wij hebben ze voor je op een rij gezet: Bekijk ze hier!

1 Reactie(s) op: Tethering met je smartphone, hoe doe je dat?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 13 januari 2016 23:22 Anoniem
    Dank je kassander
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.