Tip: Voorkom onverwachte kosten bij je smartphone

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 19 juli 2013 14:34

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Een smartphone is een handig apparaat dat zorgt voor veel gemak. Wel is er een aantal dingen waar je aan moet denken bij de aanschaf en het gebruik, om nare verassingen te voorkomen. Wij geven je in dit artikel aandachtspunten waar je aan moet denken bij het aanschaffen en gebruiken van een smartphone.

Zoals bij alle abonnementen en contracten blijft de belangrijkste tip: lezen, lezen en nog eens lezen. Het is namelijk niet ondenkbaar dat je opeens meer maandelijkse kosten hebt dan je van te voren dacht, doordat je net te veel gebruik hebt gemaakt van internet of dat een verzekering de schade die je hebt niet dekt. Wij geven je in dit artikel aandachtspunten waar we zelf op letten bij het aanschaffen en gebruiken van een smartphone. Er zijn ongetwijfeld nog veel meer zaken om op te letten, dus denk altijd goed na om niet voor verrassingen te staan.

Smartphone aanschaffen?

Een smartphone kan je los of als onderdeel van een abonnement aanschaffen. Bij de combinatie met een abonnement betaal je de smartphone af gedurende de looptijd van het abonnement. Kies je voor het zelf aanschaffen van een smartphone, dan heb je een simonly-abonnement nodig om de telefoon te gebruiken. Waar het uiteindelijk om gaat is welke van de twee opties de goedkoopste optie is.

Het uitgangspunt om dit te bepalen is om de totale kosten gedurende de abonnementsduur te berekenen. Ga eerst na wat je per maand nodig hebt aan belminuten, sms-berichten en dataverkeer. De tweede stap is bepalen welk toestel je wilt hebben. Weet je welk toestel je wilt hebben en waar je abonnement minimaal aan moet voldoen, dan moet je achterhalen wat de totale kosten zijn.

In de basis is de berekening heel simpel. Bij zelf aan te schaffen toestel in combinatie met simonly vermenigvuldig je de abonnementsprijs per maand met het aantal maanden dat het contract duurt en tel je de aansluitkosten erbij op. Vervolgens tel je de aanschafprijs van het toestel er nog bij op. Bij een traditioneel abonnement vermenigvuldig je de maandprijs met het aantal maanden dat het abonnement duurt en tel je een eventuele aanbetaling voor de telefoon en de aansluitkosten daarbij op.

Helaas worden de genoemde berekeningen lastig gemaakt door kortingsacties die bijvoorbeeld de eerste drie of zes maanden gelden. Biedt de provider bij een contract van twee jaar bijvoorbeeld zes maanden vijftig procent korting, dan reken je uit wat zes keer deze aanbiedingsprijs plus achttien maal de normale abonnementsprijs kost. Zet vervolgens alle gevonden combinaties naast elkaar om te zien wat uiteindelijk de goedkoopste optie is.

De vergelijkingssite Bellen.com neemt je veel werk uit handen. Wij raden je aan dergelijke sites als eerste schifting te gebruiken. Vervolgens zal je zelf een toestelprijs bij de gevonden simonly-abonnementen moeten optellen om ze te vergelijken met de normale abonnementen inclusief het gewenste toestel.

Vergelijkingssite Bellen.com is een goed startpunt bij het vergelijken van abonnementen.

Overzicht providers

Er zijn in Nederland maar drie mobiele netwerken: die van KPN, Vodafone en T-Mobile. Toch zijn er veel meer aanbieders van mobiele telefonie. Deze zogenaamde virtuele serviceproviders maken gebruik van één van de drie genoemde netwerken. Vergelijkingssite Bellen.com biedt een overzicht van vrijwel alle mobiele providers die in Nederland actief zijn via www.bellen.com/mobiel/aanbieders.

Lees op de volgende pagina tips over toestellease en verzekeringen...

0 Reactie(s) op: Tip: Voorkom onverwachte kosten bij je smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.