Zo installeer je Android 4.3 op de Galaxy S4 of HTC One

Door: Elmar Rekers | 04 november 2013 16:38

Apps & Software

De Galaxy S4 en de HTC One kunnen vanaf maandag geüpdatet worden naar Android 4.3 (Jelly Bean). Hiermee krijgen de smartphones de voorlaatste versie van Android, Google introduceerde vorige week namelijk Android 4.4 KitKat. Hoe je jouw toestel nu kunt updaten? Je leest het hier.

Zowel Samsung als HTC maakt gebruik van een gefaseerde uitrol van de update, wat betekent dat niet alle toestellen direct een melding krijgen. Op Twitter en Facebook melden veel gebruikers echter al dat ze de update op hun Galaxy S4 of HTC One kunnen downloaden.

Heb je vooralsnog geen melding gekregen? Zo check je handmatig of deze beschikbaar is:

Samsung Galaxy S4

Ga op je Galaxy S4 (review) naar Instellingen en tik op het tabblad Meer. Onderaan tik je vervolgens op Toestel-info waarna je voor de optie Software update kunt kiezen. Hier kan je checken of de nieuwe Android-versie voor jouw toestel beschikbaar is. Zorg er bij het installeren van de update wel voor dat de telefoon aan het netstroom hangt en dat je verbinding hebt met een wifi-netwerk.

Samsung heeft Android 4.3 uiteraard voorzien van zijn eigen TouchWiz-interface, en levert betaaldienst Wallet en beveiligingssoftware Knox mee.

HTC One

Op de HTC One (review) kan je naar updates zoeken door Instellingen te openen en op Info te tikken. Kies vervolgens voor Software updates en Nu controleren. Als Android 4.3 Jelly Bean voor jouw toestel beschikbaar is, zal je hier nu een melding voor ontvangen. Ook voor de HTC One geldt: Zorg dat het toestel aan het netstroom hangt en verbinding heeft met een wifi-netwerk zodra je start met het installeren van de nieuwe Android-versie.

HTC levert met de update ook direct de nieuwste versie van zijn Sense-interface mee: versienummer 5.5. De softwareschil wordt over Android 4.3 gelegd, en brengt enkele vernieuwingen met zich mee. De grootste toevoeging is de optie om BlinkFeed uit te schakelen, iets waar veel gebruikers sinds de introductie van Sense 5 al om vragen.

2 Reactie(s) op: Zo installeer je Android 4.3 op de Galaxy S4 of HTC One

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 21 november 2013 22:47 Saenart
  Na de upgrade werkt de S4 alleen nog met Kies3. Hier is de syschronisatie met outlook verdwenen. Dus je kan geen contacten en agendas ,meer syncrhroniseren met outlook. Er is een update in de maak maar hoe of wat wordt nergens vermeld. Slechte zaak dus. Ik zou dus nog even wachten met de update tot Kies weer kan synchroniseren met outlook.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 november 2013 16:30 furkann066
  Ik kan mijn s4 niet updaten naar 4.3 was moet ik doen?? Ik doe het via toestel info maar zegt dat ik geen update heb kan iemand me helpen??? Moet ik hem aansluiten op pc??
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.