Vodafone Smart 4 Power - Basistoestel voor 4G

Door: Joris Peterse | 29 september 2014 09:26

Review

Mobiele provider Vodafone levert voor 199 euro een 4G-smartphone. De Smart 4 Power is één van de twee 'huismerktoestellen' die Vodafone levert en is in tegenstelling tot zijn goedkopere tegenhanger een stuk sneller en heeft een groter scherm.

Specificaties

Prijs: € 199,-

Besturingssysteem: Android 4.4

Beeldscherm: 5 inch (960 x 540)

Camera: 5 megapixel

Processor: 1,3 GHz (quadcore)

Werkgeheugen: 1 GB

Opslag: 4 GB (uitbreidbaar met geheugenkaart)

Batterij: 3000 mAh

Connectiviteit: Bluetooth 4.0, wifi, NFC, LTE, micro-usb

Afmetingen: 17,5 x 7,1 x 1 cm

Gewicht: 162 gram

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Accuduur
  • Prijs-kwaliteitsverhouding
  • Bouwkwaliteit
  • Minpunten
  • Korrelig scherm
  • Opslagruimte
  • Batterij niet vervangbaar

De Smart 4 Power is zo'n 80 euro duurder dan de Smart 4 Turbo. Daardoor moet het toestel in zijn prijsklasse nog wel zien af te rekenen met 4G-toestellen van bekende merken als Sony, Samsung, Motorola en Nokia.

Qua formaat lijkt de Smart 4 Power op toestellen uit duurdere prijsklasses. Het scherm heeft een diameter van 5 inch (12,7 cm) en de bouwkwaliteit is stevig. Het toestel is wel wat aan de dikke en zware kant. De achterkant van het toestel is los te klikken, waardoor je een geheugen- en microsimkaart kunt plaatsen. Gek genoeg is de batterij niet vervangbaar.

Het Android 4.4-toestel heeft verder een quadcore-processor (1,3 GHz) en 1 GB aan werkgeheugen. Het 5 inch-scherm heeft een resolutie van 960 x 540 pixels en op de achterkant van het toestel is een 5 megapixel-camera geplaatst. Deze camera schiet vlot aardige plaatjes, maar de kwaliteit is niet opzienbarend. De 4 GB aan opslagruimte is behoorlijk krap, maar dit is dus uit te breiden met een geheugenkaartje.

Made in China

Net als het andere Vodafone-toestel (Smart 4 Turbo) is de Smart 4 Power gemaakt door een Chinese fabrikant en vervolgens onder de naam Vodafone in Nederland verkocht. Gek genoeg is de Smart 4 Power van een andere fabrikant dan het goedkopere toestel. Daarom is het uiterlijk van het toestel behoorlijk anders dan het goedkopere Vodafone-toestel.

Het uiterlijk van Android 4.4 is hetzelfde gebleven. Vodafone heeft weinig aan het besturingssysteem geknutseld, waardoor Android zo soepel en energiezuinig mogelijk draait. Vervelend is wel dat er veel Vodafone-apps hinderlijk zijn geïnstalleerd en niets toevoegen. Ook staat de naam Vodafone storend in het notificatiepaneel. Dat zijn de negatieve keerzijdes van toestellen die door de provider zelf onder handen genomen worden.

De Vodafone-apps moeten boven alle andere apps in het verder alfabetische app-overzicht.

Het 5 inch-scherm is een prettig formaat om (via je 4G-verbinding) naar filmpjes te kijken op bijvoorbeeld YouTube. Het is wel jammer dat het scherm door de lage resolutie wat korrelig is. Veel toestellen in dezelfde prijsklasse hebben echter zelfs een lagere resolutie. Alleen de Moto G heeft een scherper beeld met hogere resolutie (1280 x 720). Het korrelige scherm valt dus relatief gezien nog mee.

Omdat er niet veel aan Android is gerommeld, werkt het toestel behoorlijk vlot en ook zwaardere apps draaien naar tevredenheid. Ook de accuduur stelt ons tevreden. Het toestel gaat gerust een dag mee omdat de batterijcapaciteit flink te noemen is.

Conclusie

De Vodafone Smart 4 Power heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Ook vergeleken met toestellen uit dezelfde prijsklasse komt het toestel er goed vanaf. Al gaat onze voorkeur toch uit naar de Moto G, die voor dezelfde prijs verkrijgbaar is, hetzelfde formaat heeft en daarbij een beter scherm en meer opslagruimte levert. Maar wie een goedkoop toestel zoekt voor bij het Vodafone 4G-abonnement, heeft met dit toestel een veilige keuze. Maar verwacht er geen toestel aan te hebben dat jarenlang meegaat.

0 Reactie(s) op: Vodafone Smart 4 Power - Basistoestel voor 4G

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.