Waar is iMessage?

Door: Martin Gijzemijter | 28 oktober 2011 11:09

How To

Wie niet wil betalen om berichten naar anderen te sturen kan daar een app als WhatsApp voor gebruiken. Apple heeft de populariteit van dit programma onderkend en heeft chatfunctionaliteit een onderdeel gemaakt van iOS 5. Echter, veel mensen die iOS 5 installeren (of het standaard bij de 4S krijgen) zoeken vergeefs naar de chat-app. De grote vraag is dan ook: waar is iMessage?

De verwarring wordt veroorzaakt door het feit dat Apple heeft geprobeerd om de iMessage-functionaliteit naadloos te integreren binnen de bestaande functionaliteiten van iOS. Het is jammer dat het tot zoveel verwarring leidt (gelukkig is dat van tijdelijke aard), want de manier waarop het is geïntegreerd is fantastisch. iMessage is namelijk geen losstaande app, het is een functie.

Veel mensen zoeken tevergeefs naar de iMessage-app. In tegenstelling tot een chat-app als WhatsApp is iMessage echter geen app.

Inschakelen

Voordat u iMessage kunt gebruiken, moet u de functie eerst inschakelen. Het is standaard uitgeschakeld, hoogstwaarschijnlijk omdat in veel landen (en zo langzamerhand ook in Nederland) datalimieten niet meer onbeperkt zijn en het chatten verloopt via de dataverbinding. Ga naar Instellingen / Berichten. U ziet nu dat iMessage is uitgeschakeld. Sleep de schuifregelaar naar rechts om de functie in te schakelen. U dient nu uw Apple ID in te geven, waarna iMessage zal worden geactiveerd. Er verschijnt vervolgens een aantal opties, waaronder de optie om aan te geven op welk e-mailadres u de berichten wilt ontvangen. Standaard wordt het mailadres van uw Apple ID gebruikt, maar u kunt hier nog een ander e-mailadres aan toevoegen.

iMessage is gekoppeld aan uw Apple ID, maar als u wilt kunt u nog één of meerdere e-mailadressen toevoegen.

iMessage gebruiken

U bent nu klaar om iMessage te gebruiken en dat doet u via de oude vertrouwde Berichten-app. Het werkt als volgt: iMessage is in staat om te zien of de persoon die u een bericht stuurt, ook een iPhone (of iPod Touch of iPad) met iMessage heeft. Wanneer u verbonden bent met internet (via wifi of 3G), zal uw iPhone automatisch overschakelen op iMessage in plaats van sms. Zo bespaart het systeem u dus geld zonder dat u het in de gaten hebt. U kunt trouwens van tevoren zien of u een sms of iMessage stuurt. In het veld waarin u een bericht typt, ziet u namelijk Bericht of iMessage staan.

Aan de hand van de tekst in het berichtveld ziet u of u een sms stuurt of een gratis iMessage.

0 Reactie(s) op: Waar is iMessage?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.