Waarom de Pixel 3A de beste middenklasser wordt

Door: Justin Doornekamp | 23 mei 2019 17:56

Pixel 3a XL
Blog

Smartphones worden duurder en duurder. Twee jaar terug betaalde je voor het eerst meer dan duizend euro voor een iPhone, terwijl de nieuwe opvouwbare Galaxy Fold al richting de tweeduizend euro gaat. En hoe zit het met de minder dure telefoons? Die smartphones schieten nog vaak tekort in vergelijking met de duurdere tegenhangers. Maar dat kan veranderen met de komst van de Pixel 3A.

Wie de smartphonemarkt al een tijdje volgt, zal ongetwijfeld een paar trends zijn opgevallen. Zo zijn glazen en metalen behuizingen nu helemaal het einde en hoor je er niet meer bij als je scherm boven en onder nog dikke randen heeft. En ja, een trend is ook de alsmaar hogere prijs van een telefoon.

Deze ontwikkelingen hebben geleid tot enkele prachtige telefoons, van de Galaxy S10 tot de iPhone X, maar je moet diep in de buidel tasten om deze smartphones aan te schaffen. De goedkopere alternatieven zijn niet altijd om naar huis te schrijven. Met telefoons als de Moto G7 of de Nokia 7.1 worden goede pogingen gedaan om het middensegment van de markt te bedienen, maar de toestellen halen het toch niet helemaal bij het topsegment. Slechts af en toe laten toestellen als de Xiaomi Mi 9, Pocophone F1, Motorola One Vision en Huawei P30 Lite evenwel zien dat het ook anders kan.

Pixel 3a
Zal de Pixel 3a aan de verwachtingen voldoen?

Consumenten die slechts enkele honderden euro's voor een telefoon over hebben, houden niet enorm veel goede keuzes over. Dit kan mogelijk veranderen met de komst van de Pixel 3A-serie van Google. Zowel de Pixel 3A als de 3A XL belooft een goede totaalervaring, met een camera die eruit springt. En dat alles voor slechts 399 euro.

Camera

De camera op de achterkant van de telefoon is namelijk precies dezelfde als degene die je vindt op de Pixel 3, die circa 700 euro kost. Dit leidt tot een fotokwaliteit die het midrangeniveau ver ontstijgt. Bovendien zorgt Google ervoor dat de telefoon geregeld van updates wordt voorzien en blijft het bedrijf minstens drie jaar trouw aan het toestel. Ook de kale versie van Android zal de Pixel 3a goed doen.

Laten we ook realistisch zijn: Google heeft op andere punten moeten inleveren om het prijskaartje richting de 400 euro te krijgen. Zo zal de plastic behuizing niet bij iedereen in de smaak vallen, evenals ietwat achterhaalde Snapdragon 670 processor, en zal het beperkte RAM-geheugen van 4GB niet voor iedereen voldoende zijn.

Op basis van een benchmarktest zal de Pixel 3A er dus niet bepaald bovenuit schieten, maar kijk je naar het bredere plaatje dan heeft de telefoon de potentie een sterke middenklasser te zijn.

0 Reactie(s) op: Waarom de Pixel 3A de beste middenklasser wordt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.