Waarom de Samsung Galaxy Fold snel kapot gaat

Door: Justin Doornekamp | 24 april 2019 17:20

Samsung Galaxy Fold
Blog

Het scherm van de opvouwbare Samsung Galaxy Fold blijkt al binnen twee dagen kapot te gaan, zo constateerden journalisten die een exemplaar van het toestel opgestuurd kregen. Wat is het probleem?

Diverse journalisten van onder meer The Verge, CNBC en Bloomberg kregen van Samsung een testexemplaar in handen van de veelbelovende Galaxy Fold. Met een prijskaartje van meer dan tweeduizend euro, mag je verwachten dat alles op en top werkt, maar dat blijkt niet het geval.

De journalisten constateren onder meer dat het scherm erg snel kapot gaat. De oorzaak zou liggen in de kwetsbaarheid van het scherm. Bij één journalist was het contact met zijn nagel tegen het scherm al voldoende om blijvende schade aan te richten. Samsung bracht een transparante plaklaag aan op het scherm voor meer bescherming, maar dit voorkomt schijnbaar niet dat de Galaxy Fold alsnog kapot gaat. Wil je de plaklaag eraf halen, dan maak je meteen ook het scherm kapot.

De opvouwbare Samsung Galaxy Fold lijkt dus vooral snel kapot te gaan door het kwetsbare scherm, maar ook softwarematig worden er veel problemen gemeld rond het toestel. Langs het scharnier zou het beeld niet mooi zijn en klap je het toestel helemaal uit, dan komt het voor dat één van beide kanten van de smartphone gewoonweg niet werkt. Bij journalist Mark Gurman van Bloomberg kwam het zelfs zover dat hij het hele toestel niet meer kon gebruiken na twee dagen.

Release wordt uitgesteld

Samsung zelf heeft nog geen verklaring gevonden voor de problemen, maar erkent wel dat ze er zijn. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is een onderzoek gestart. Uit een eerste inspectie blijkt dat de schermdefecten mogelijk worden veroorzaakt door de spanning die op de onder- en bovenkant van het scharnier komt te staan wanneer je het scherm open- en dichtklapt.

De Galaxy Fold zou deze week al in de winkels liggen, maar Samsung heeft besloten de release uit te stellen. Wanneer het toestel nu wel uitkomt, blijft nog de vraag. Het Zuid-Koreaanse bedrijf hoopt hier in de komende weken meer duidelijkheid over te geven.

Het duurt nog even voordat de Fold in de winkels ligt.

1 Reactie(s) op: Waarom de Samsung Galaxy Fold snel kapot gaat

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 28 april 2019 21:04 Kasander1
  In buigbaar kunststof wordt altijd een weekmaker gebruikt. Van deze is bekend dat deze langzaam vervliegt waardoor de buigzaamheid ook afneemt.
  Vandaar ook dat tweedehands kinderzitjes voor in de auto sterk afgeraden worden.
  Hoe zit dat met het gebruikte kunststof in smartphones? Of gaan ze er van tevoren van uit dat je maximaal iedere twee jaar een nieuwe phone koopt?!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.