Waarom de Zenfone 6 vertraagd is

Door: Justin Doornekamp | 04 juli 2019 17:53

Zenfone 6
Blog

De Asus Zenfone 6 is een veelbelovende smartphone die op verschillende manieren indruk maakt. Wie de telefoon in huis wil halen, zal echter nog even moeten wachten. De lancering van de Zenfone 6 is tot nader order uitgesteld in de Benelux. Wat is er aan de hand?

Bij de Zenfone 6 heeft Asus belangrijke verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van eerdere smartphones, zo schreven we al eerder. De smartphone heeft een eigen design met fraai voorkantvullend scherm en de ZenUI 6-software is flink opgeknapt. Daarnaast is de hardware meer dan toereikend, gaat de accu langer mee dan die van de concurrentie en is de klapcamera een interessante vernieuwing. Bovendien heeft de Zenfone een aantrekkelijk prijskaartje meegekregen.

Uitstel

Toch moet het enthousiasme voor de telefoon wat getemperd worden. De Zenfone 6 zal voorlopig niet in Nederland beschikbaar zijn.

Dit heeft alles te maken met een rechtszaak tegen Asus, die door Philips werd aangespannen. Het van origine Eindhovense bedrijf sleepte in 2015 Asus al voor de rechter, vanwege een inbreuk op een drietal patenten van Philips. Eind mei oordeelde de rechter dat Asus inderdaad een inbreuk heeft gemaakt op minstens één octrooi, dat betrekking heeft op de umts- of 3G-standaard.

Dit betekent dat Asus alle mobiele apparaten die gebruik maken van umts (dit zijn vrijwel alle telefoons en tablets) niet meer in Nederland mag verkopen. En dus kan het nog wel even duren voordat we de Zenfone 6 in de schappen mogen verwachten, als dit ooit al het geval zal zijn. Asus overweegt wel in hoger beroep te gaan tegen Philips.

Ook in andere landen lijkt het Taiwanese bedrijf tegen de nodige uitdagingen aan te lopen. Zo mag Asus in India zijn smartphones niet meer verkopen onder de naam Zenfone en zijn er in het Verenigd Koninkrijk leveringsproblemen.

0 Reactie(s) op: Waarom de Zenfone 6 vertraagd is

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.