Zo houd je je iPhone-scherm langer aan

Door: Martin Gijzemijter | 12 april 2017 07:21

iphone
How To

Dat je iPhone na verloop van tijd automatisch op standby springt is een hele fijne functie. Immers, als dat niet zou gebeuren, dan is je batterij nog veel sneller leeg en de iPhone staat al niet bekend om z’n fenomenaal goede batterij. Dat automatisch slot kun je aanpassen, zelfs als je iPhone zegt dat het helemaal niet kan.

Toch kan het soms ook zo zijn dat je (tijdelijk) wilt voorkomen dat je iPhone op standby springt. Bijvoorbeeld wanneer je een app gebruikt om te filmen, die niet door Apple is gemaakt. Bij dit soort apps kan het gebeuren dat je iPhone na een aantal minuten zomaar op standby springt, en daarmee het filmen onderbreekt (dit is vooral het geval bij Live video’s). In principe is dit eenvoudig aan te passen.

Automatisch slot aanpassen

Het is altijd al mogelijk geweest om het automatisch slot (oftewel de periode waarna je iPhone op standby gaat) aan te passen, maar locatie van deze instelling is een paar keer verhuisd met het uitbrengen van een nieuwe versie van iOS. In iOS 10 vind je deze functie door Instellingen te openen en te drukken op Beeldscherm en helderheid en vervolgens op Automatisch slot. Vervolgens kun je precies aangeven na hoeveel seconden of minuten het slot geactiveerd moet worden.

Waarom kan ik automatisch slot niet aanpassen?

Je ziet, het aanpassen van deze instelling is vrij eenvoudig. Maar soms, wanneer je dat probeert te doen, blijkt de instelling grijs te zijn, en kun je deze ineens niet meer aanpassen. Geen zorgen, je iPhone is niet stuk en iOS is niet in de war. Wanneer je Automatisch slot niet kunt aanpassen, dan komt dat omdat de Energiebesparingsstand is ingeschakeld. In deze stand verbruikt je iPhone zo weinig mogelijk stroom, in daarom is snel op standby schieten belangrijk. Als je, zelfs met weinig batterij, toch zelf wilt bepalen hoe lang het duurt voordat Automatisch slot ingeschakeld wordt, dan kun je de Energiebesparingsstand handmatig uitschakelen. Je doet dit door in Instellingen te drukken op Batterij, en daar de Energiebesparingsstand uit te schakelen.

0 Reactie(s) op: Zo houd je je iPhone-scherm langer aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.