Wanneer komt de opvouwbare Huawei Mate X-smartphone?

Door: Justin Doornekamp | 24 augustus 2019 17:36

Huawei Mate X
How To

Het ontwikkelen van een opvouwbare smartphone is niet zo gemakkelijk als gedacht. Nadat Samsung de lancering van zijn Galaxy Fold uitstelde, lijkt het erop dat ook Huawei langer nodig heeft om een opvouwbaar model op de markt te brengen.

De Huawei Mate X, de eerste opvouwbare telefoon van de Chinese telecomreus, zou aanvankelijk volgende maand verschijnen, maar volgens de Amerikaanse techwebsite TechRadar is dit niet langer haalbaar. Een redacteur van de website woonde een persevenement bij op het hoofdkantoor van Huawei en kwam tot de conclusie dat een lancering in september er niet meer in zit. Het bedrijf is er wel van overtuigd dat de Mate X nog dit jaar beschikbaar zal zijn, aldus TechRadar.

Volgens de techwebsite is Huawei zelfs al bezig met de opvolger van de Mate X, die meer schermen moet krijgen en volgend jaar in de schappen zal liggen. Waar het komende Mate X-model een stalen achterkant krijgt, zal de opvolger een glazen achterkant krijgen die dan weer kan dienen als een extra scherm. Hoewel dit model (als het aan Huawei ligt) er op zijn vroegst volgend jaar al kan zijn, valt het nog maar af te wachten of het Chinese bedrijf de huidige uitdagingen rond de opvouwbare telefoon kan overkomen.

De eerste Mate X zal nu waarschijnlijk in november uitkomen, in plaats van september, maar “geen moment later”, gezien Huawei de feestdagen niet wil missen. Bovendien verwacht het bedrijf veel toestellen te verkopen tijdens het Chinese Spring Festival begin 2020.

In een reactie laat Huawei later tegenover TechRadar echter weten dat de Mate X nog steeds tussen september en november 2019 kan worden verwacht.

Huawei Mate X

Eerst Samsung

Als het Huawei niet lukt om zijn Mate X in september te lanceren, dan zal Samsung vermoedelijk het eerste bedrijf zijn die een opvouwbare telefoon uitbrengt. De Galaxy Fold moest in mei van dit jaar al uitkomen, maar de lancering ervan werd op het laatste moment uitgesteld, nadat bij de eerste reviewexemplaren van het toestel al snel defecten bij het scherm optraden.

Na een reeks verbeteringen aan het ontwerp, komt de Galaxy Fold nu vermoedelijk in september op de markt. Het is nog niet bekend of het opvouwbare toestel dan ook in Nederland te koop zal zijn.

0 Reactie(s) op: Wanneer komt de opvouwbare Huawei Mate X-smartphone?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.