Wat is 4G+ en kun je het al gebruiken?

Door: Niels van der Helm Niels | 27 augustus 2015 10:08

Blog

4G+-internet wordt door steeds meer telecomaanbieders aangeboden bij telefoonabonnementen. KPN en Vodafone bieden de dienst al enige tijd aan en T-Mobile springt vanaf november ook in het diepe. Wat is 4G+-internet eigenlijk precies en wat is het voordeel ten opzichte van 4G?

4G+ is een verbeterde versie van de huidige 4G-verbinding. Het voordeel van 4G+ ten opzichte van 4G is dat de verbinding wordt opgedeeld in vijf 'blokken', in plaats van vier bij 4G. Dit zorgt voor een snellere internetverbinding. Naast de verdeling van de verbinding wordt de gegevensoverdracht versneld en wordt de signaalfrequentie verhoogd. Lees ook: De 6 beste goedkope smartphones met 4G.

4G+-beperkingen

De 4G+-verbinding is nog niet landelijk te gebruiken. Zo biedt KPN het alleen nog aan in een groot gedeelte van de randstad en sommige plekken daarbuiten. Vodafone beweert een groter gebied te kunnen bedienen, maar het is niet bekend waar zij hun diensten nog meer aanbieden.

Naast het dekkingsgebied is het ook nog niet voor ieder toestel mogelijk om te werken met een 4G+-verbinding. De huidige iPhones ondersteunen de nieuwe standaard bijvoorbeeld nog niet, al lijkt de nieuwe iPhone 6s wel 4G te gaan ondersteunen. Je kunt 4G+ wel gebruiken op een Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy Note 4, LG G4, HTC One M9 en de Huawei P8.