Welke screenprotector moet je kopen?

Door: evi-maquoi | 10 januari 2017 10:38

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3

Tip 05: Pas op voor hoesjes

Screenprotectors komen in het algemeen niet zo snel los. Tenminste, als je van de hoekjes afblijft. Zit er eenmaal een hoekje los, dan kun je de protector maar best zo snel mogelijk verwijderen en een nieuw exemplaar aanbrengen. Houd er ook rekening mee dat het verwijderen en aanbrengen van hoesjes en cases de levensduur van je screenprotector verkort. De beschermende plasticfolie is vaak erg gevoelig. Ons advies? Koop twee screenprotectors tegelijkertijd zodat je altijd een reserve-exemplaar in huis hebt. Wij geven trouwens de voorkeur aan screenprotectors die niet het volledige beeldscherm bedekken, maar een kleine marge rondom hebben. Op die manier voorkom je dat de folie loskomt bij het verwijderen van een case. Als je een glazen screenprotector hebt, kun je die maar beter verwijderen met behulp van een zuignapje. De meeste fabrikanten leveren dat gelukkig mee.

Tip 05 Ga liever voor een screenprotector met een kleine marge aan de schermranden.

Tip 06: Tegen pottenkijkers

We hebben het tot nu toe over ‘gewone’ plastic screenprotectors gehad. Ook de glazen exemplaren zijn al aan bod gekomen. Er bestaan echter nog heel wat speciale soorten. Wil je bijvoorbeeld niet dat pottenkijkers een glimp kunnen opvangen van de apps die jij gebruikt of de documenten die je bewerkt? Dan kun je kiezen voor een screenprotector met zogenoemde privacy-eigenschappen. Onder andere 3M heeft zulke producten op de markt gebracht. De 3M Privacy-screenprotector (29,95 euro) maakt gebruik van een gepatenteerde microtechnologie. Die maakt dat het beeld perfect zichtbaar is als je er recht voor zit. Via een zijdelingse inkijk krijg je uitsluitend een zwart scherm te zien. Leitz doet het op een iets andere manier. Die fabrikant heeft een tabletcase op de markt gebracht met een geïntegreerde schermcover. Met de Leitz Complete Privacy Case (vanaf 50 euro) bepaal je zelf wanneer je privacy nodig hebt. Het enige nadeel is dat dit scherm maar in één richting werkt. Je moet dus voor de aanschaf bepalen of je voor een portrait- of landscape-exemplaar gaat.

Tip 06 De Leitz Complete Privacy Case voor iPad houdt pottenkijkers buiten.

Tip 07: Speciale gevallen

Ook erg handig zijn matte screenprotectors. Die verminderen immers de reflectie. Muzikanten die hun tablet gebruiken om bladmuziek af te lezen, zullen nagenoeg allemaal voor een matte folie kiezen omdat de lichtspots tijdens een repetitie of concert dan minder storend zijn. Deze anti-glanzende screenprotectors zijn ook een aanrader in de zomermaanden omdat ze minder gevoelig zijn voor reflecties van de zon. Andere fabrikanten pakken uit met superheldere folies en screenprotectors van bijvoorbeeld gehard glas dat de impact van een schok of stoot verkleint. Tech21 en Just Mobile proberen de markt zelfs te veroveren met zogenoemde zelfhelende protectors. Een eventuele kras verdwijnt volgens de makers na verloop van tijd door een speciale coating. Ons advies? Kies een screenprotector die voldoet aan jouw behoeftes en budget.

Tip 08: Andere toestellen

We hebben het in de vorige tips voornamelijk over screenprotectors voor telefoons en tablets gehad. Er zijn echter ook schermbeschermers voor andere apparaten. Heb je bijvoorbeeld een smartwatch? Belkin InvisiGlass (19,99 euro) is een aanrader voor wie een Apple Watch heeft. Voor Pebble-bezitters is er ook genoeg te kiezen. Voor een 6-pack TechSkin Premium HD Clear Film van Skinomi bijvoorbeeld betaal je nog geen tientje. Voor laptops, e-readers en desktopmonitoren vind je ook een heleboel standaardafmetingen én maatwerk. Zoek maar eens op Google: typ simpelweg het merk en model van je toestel in, gevolgd door ‘screenprotector’. Grote webwinkels zoals Bol.com, Coolblue en Amazon hebben heel wat in huis. Vind je daar niet wat je zoekt? Kijk dan ook eens in de Aziatische e-shops dx.com en aliexpress.com. Houd er dan wel rekening mee dat de screenprotector pas binnen vier à zes weken in Nederland is.

0 Reactie(s) op: Welke screenprotector moet je kopen?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.