WhatsApp back-ups exporteren: dit verandert er

Door: Joris Peterse | 09 juni 2022 10:05

Nieuws

Een nieuwe betaversie van WhatsApp brengt de functie om je Google Drive back-up te exporteren. Dat klinkt wellicht vrij nietig. Het zou WhatsApp overzetten van een iPhone naar Android en vice versa binnenkort mogelijk maken wanneer de ontwikkelaars de functie ook voor iCloud implementeren.

Betatesters van WhatsApp voor Android krijgen met deze nieuwste versie de mogelijkheid om de online back-up te exporteren, meldt Wabetainfo.com. Ook is het mogelijk deze weer te importeren. Dit is handig, omdat WhatsApp binnenkort geen gebruik meer kan maken van onbeperkte Google Drive-opslag. Wanneer je online opslag vol raakt, kun je je back-up (waarin je chatgeschiedenis, inclusief foto’s, video’s en documenten staan) ergens anders bewaren. Bijvoorbeeld lokaal, of in een andere cloudopslagdienst. Op deze manier kun je ook een tweede back-up van je gespreksgeschiedenis achter de hand houden.

Overigens is het voor Androidgebruikers ook mogelijk om een WhatsApp back-up te maken door de telefoon bedraad aan de pc te koppelen en via de verkenner het mapje WhatsApp te kopiëren. Door dit mapje op een ander Android-toestel te kopiëren kun je tevens je WhatsApp eenvoudig overzetten naar een andere Android-smartphone.

WhatsApp back-up

Krijgt iCloud ook een WhatsApp back-up exporteerfunctie?

Op dit moment is nog niet bekend of de ontwikkelaars van WhatsApp werken aan een soortgelijke exportfunctie voor iCloud. Wanneer je je WhatsApp back-up op zowel iCloud als Google Drive kunt exporteren en importeren, zou dat in theorie kunnen betekenen dat je je WhatsApp gespreksgeschiedenis kunt overzetten naar een ander platform. Van je iPhone naar een Android, of andersom.

De Google Drive exportfunctie is verschenen in versie 2.22.13.11 van WhatsApp beta. Wanneer deze definitief naar alle gebruikers wordt uitgerold is nog niet bekend.

0 Reactie(s) op: WhatsApp back-ups exporteren: dit verandert er

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.