Windows Phone knabbelt aan marktaandeel iPhone

Door: andreas-udo-de-haes | 05 november 2013 13:39

Nieuws

De opmars van Windows Phone in Europa zet vooralsnog door. Microsoft ziet het marktaandeel vrijwel overal stijgen, en Windows Phone streeft in Italië de iPhone zelfs voorbij. Google's Android blijft superdominant.

In Italië is het marktaandeel van Windows Phone voor het eerst groter dan de iPhone qua verkochte smartphones, meldt KantarWorldPanel. Onlangs meldde de marktvorser al een opmerkelijke opmars van het besturingssysteem in verschillende Europese landen.

13,7 procent van alle nieuwe smartphones in Italië was een Windows Phone, bijna allemaal van Nokia, tegenover 10,2 procent voor iOS. Voor de vijf grootste Europese markten zit Windows Phone nu op 9,8 procent van de verkochte smartphones, tegen 14,6 procent iPhones en 71,9 procent Android-toestellen.

iPhone onder de kerstboom?

Opmerkelijk is dat het marktaandeel van Windows Phone in China sterk is teruggevallen van 4,5 procent vorig jaar naar slechts 2,5 procent het afgelopen kwartaal. Overigens verwacht Kantar dat iOS het komende kwartaal weer flink zal stijgen nu de nieuwe iPhones uit zijn. Apple doet het traditioneel altijd erg goed onder de kerstboom.

Smartphone verkoopcijfers. Zie grote afbeelding (Bron: Kantar)

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Windows Phone knabbelt aan marktaandeel iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.