Wolfgang AT-AS40D3 - Nieuwe budget-shopper van Aldi

Door: lennart-koster | 06 oktober 2014 13:00

Review

De nieuwe Wolfgang AT-AS40D3, die uiteraard weer verkocht wordt door Aldi, richt zich helemaal op de basis-smartphonegebruiker. Met de lage prijs van tachtig euro kan deze smartphone al van jou zijn. Maar of dit wel zo'n goede deal is...

Wolfgang AT-AS40D3

Prijs: €79,99

Besturingssysteem: Android 4.4

Beeldscherm: 4 inch (800x480)

Camera: 2 megapixel (0,3 megapixel voorop het toestel)

Processor: 1,3 GHz Dual-Core

Werkgeheugen: 512 MB

Opslaggeheugen: 4 GB

Uitbreidbaar geheugen: Micro-sd

Afmetingen: 126 mm x 64 mm x 11 mm

Gewicht: 122 gram

Accu: 1350 mAh

Bijzonderheden: Dual-sim functie

4
Score
40
Score: 40
 • Pluspunten
 • Screenprotector
 • Prijs
 • Minpunten
 • Kijkhoek
 • Touchscreen
 • Voelt goedkoop

Eindelijk een nieuw Wolfgang design

Wolfgang heeft de nieuwe AT-AS40D3 eindelijk een vernieuwd design meegegeven. Er zijn al heel wat Wolfgangs verschenen die allemaal veel op elkaar leken, maar Wolfgang heeft ervoor gekozen om dit toestel te voorzien van een nieuw uiterlijk. Dit zie je vooral terug in de hoeken. Eerdere toestellen hadden ronde hoeken, maar deze zijn nu een stuk spitser. Daarnaast zijn de onder- en bovenkant niet kaarsrecht, maar hebben een lichte buiging. Het toestel ziet er hierdoor wat zakelijker en serieuzer uit.

Het toestel heeft een wat zakelijker en serieuzer design in vergelijking met eerdere Wolfgangs.

Verder doet het toestel erg goedkoop aan: het heeft dikke randen om het beeldscherm heen wat de behuizing vrij groot maakt. Daarnaast is het toestel dik (11 millimeter) en is de behuizing gemaakt van een goedkoop aanvoelend plastic. Eén voordeel: de telefoon wordt geleverd met een vooraf geplaatste screenprotector.

Deze Wolfgang is vrij dik en voelt goedkoop aan.

Ook de AT-AS40D3 heeft het kijkhoek-probleem

Duidelijk is dus dat er bezuinigd is op het design van de telefoon. Uiteraard is dit niet het belangrijkste onderdeel van een smartphone. Eén van de onderdelen die de laatste jaren wel heel belangrijk is geworden, is het beeldscherm. Deze valt helaas ook wat tegen bij deze Wolfgang AT-AS40D3.

Een probleem dat we al eerder gezien hebben bij Wolfgang, is de kijkhoek. Hoe lager de prijs van de Wolfgang-telefoon, hoe slechter de kijkhoek, zo blijkt. Het werd mij al snel duidelijk dat de kijkhoek van deze telefoon te wensen overlaat. Je hoeft het scherm maar iets te kantelen en het scherm wordt al slecht leesbaar. De resolutie van 800 x 480 pixels is prima voor een telefoon in deze prijsklasse, maar het is zeker geen uitblinker.

De kijkhoek van deze Wolfgang is erg slecht.

Helaas houdt het hier niet op. Het touchscreen is namelijk ook vrij beroerd. Je moet echt lange vegen maken en je vinger redelijk hard op het scherm leggen voordat het touchscreen precies zo werktals jij wilt.

Heel erg vervelend: het touchscreen reageert niet goed bij lichte aanrakingen.

Prima prestaties

De prestaties van de telefoon vallen gelukkig niet tegen. Deze zijn voor een telefoon in deze prijsklasse prima te noemen. Hij kan een gemiddelde games aardig afspelen en je kan er ook prima een beetje mee multitasken. Ga hier uiteraard niet de zwaarste applicaties op draaien, maar voor die toepassingen heeft Wolfgang het toestel ook niet bedoeld.

De accu is niet heel groot. Met slechts 1350 mAh kom je met een gemiddeld gebruik net een volle dag door. Bij intensief gebruik wordt het lastig om het eind van de dag met één acculading te halen.

Het laatste onderdeel is de camera. Als je de kwaliteit van de camera belangrijk vindt, moet je deze Wolfgang overslaan. Je beschikt namelijk over slechts 2 megapixels in de camera. Ook de camera aan de voorkant is belabberd: die beschikt over slechts 0,3 megapixel. Dat zorgt ervoor dat apps als Instagram al gelijk een stuk minder leuk worden, en je denkt wel twee keer na voordat de deze telefoon pakt om een foto te maken.

De camera is wel heel erg verouderd: slechts 2 megapixels.

Conclusie

Wolfgang brengt met de AT-AS40D3 een smartphone op de markt die qua prestaties prima is. Helaas zorgt het slechte beeldscherm ervoor dat deze telefoon geen tachtig euro waard is. Zo reageert het touchscreen niet goed en is de kijkhoek nog steeds erg slecht. Het is logisch dat Wolfgang ergens op moet bezuinigen, maar helaas gaat dit ten koste van de bruikbaarheid van de telefoon. Erg zonde dus. Als laatste beschikt deze Wolfgang ook nog over een verschrikkelijk verouderde camera met slechts twee megapixels.

3 Reactie(s) op: Wolfgang AT-AS40D3 - Nieuwe budget-shopper van Aldi

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 oktober 2014 12:43 Anoniem
  ben benieuwd wat de reviews zijn van de AS-AT45D1.
  Hay
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 februari 2015 11:27 Anoniem
  Ik ben het in het geheel NIET eens met deze beschrijving.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 februari 2016 18:14 Anoniem
  ik vindt het wel vervelend dat er bijna geen enkel leuk hoesje voor deze telefoon is.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.