Workshop betalen met PayPal

Door: kees-krick | 24 januari 2012 17:35

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Het wereldwijde internet is het winkelcentrum van de moderne mens. Betalen op buitenlandse websites kon in het verleden nog wel eens lastig zijn, maar sinds er PayPal is, kan iedereen met een bankrekening of creditcard eenvoudig grote en kleine betalingen verrichten. Wij leggen uit hoe het in z'n werk gaat.

1. Binnen- en buitenland

Zolang u binnen Nederland webwinkelt, kunt u eenvoudig betalen met iDeal of een acceptgiro. Gaat u de grens over, dan is een creditcard bijna altijd vereist. Niet iedereen heeft die, of wil creditcardgegevens zomaar bij elke webwinkel achterlaten. PayPal is een prima alternatief. U kunt er wereldwijd mee betalen (dus ook binnen Nederland). Wie een PayPal-account heeft, hoeft niet bij elke betaling een hele riedel aan creditcardgegevens in te tikken. Mailadres en wachtwoord volstaan. Koppelt u een bankrekening aan PayPal, dan kunt u ook zonder creditcard inkopen doen.

2. Openen en koppelen

Om van PayPal te profiteren hoeft u slechts enkele stappen te doorlopen. Allereerst gaat u met een browser naar PayPal om daar een rekening te openen. Vervolgens koppelt u er een bestaande bankrekening of creditcard aan. Wanneer u een creditcard koppelt, is de rekening meteen klaar voor gebruik. Gaat het om een bankrekening, dan zijn enkele extra handelingen nodig, want dan moet de bankrekening eerst door PayPal geverifieerd worden. Dat proces kost doorgaans enkele werkdagen. Het openen van een PayPal-rekening kost overigens niets.

3. PayPal voor consumenten

De eerste stap is dus het openen van een PayPal-rekening. Dit doet u door op de website te klikken op de knop Rekening openen. Dat kan onder andere op het tabblad Home of op het tabblad Particulier gebeuren. Een zakelijke rekening openen is ook mogelijk, maar dat valt buiten het kader van deze workshop. Controleer op het vervolgscherm of als land Nederland is geselecteerd en bij taal Nederlands staat ingevuld. Corrigeer waar nodig. Klik dan in het kader PayPal voor consumenten op de knop Aan de slag.

4. Rekening openen

U krijgt een scherm te zien waarop u allerlei persoonlijke gegevens invult, zoals uw naam, telefoonnummer en adres. Ook geeft u hier een e-mailadres en een wachtwoord op. Die combinatie vormt de toegang tot uw PayPal-rekening. Meer hebt u niet nodig om wereldwijd producten te kopen en betalingen te verrichten. Kies een ijzersterk wachtwoord en zorg dat u het geheimhoudt. Zodra u alles hebt ingevuld en gecontroleerd, klikt u op Rekening openen. In principe is uw rekening nu geopend.

5. Bankrekening koppelen

Betalingen kunt u pas verrichten zodra er een bankrekening of creditcard aan uw PayPal-account is gekoppeld. Dit kunt u meteen regelen in het vervolgscherm. Voor het koppelen van een bankrekening klikt u op Doorgaan in het kader Betalen met mijn bankrekening. Tik op het volgende scherm uw voornaam in zoals die op uw bankpas of rekeningafschrift staat vermeld en vul de gevraagde bankgegevens in. Klik op Doorgaan. U krijgt nu een uitleg over de vervolgstappen. Na enkele dagen kan de bankrekening gebruikt worden, er moet namelijk eerst geverifieerd worden.

0 Reactie(s) op: Workshop betalen met PayPal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.