Workshop betalen met PayPal

Door: kees-krick | 24 januari 2012 17:35

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

6. Verificatie

Hebt u een bankrekening aan uw PayPal-account gekoppeld? Om te controleren of die rekening echt van u is, maakt PayPal twee kleine bedragen naar u over. Dit kan enkele werkdagen duren. Kijk via internetbankieren of op uw bankafschrift wat deze bedragen zijn. Ga vervolgens naar uw PayPal-account en klik op het rekeningoverzicht in het kader Berichten op Bankrekening controleren. Voer de twee bedragen in en klik op Verzenden. Nu weet PayPal dat het inderdaad om uw rekening gaat. Vanaf dat moment kunnen de betalingen via uw bankrekening afgehandeld worden.

7. Limieten opheffen

Uw rekening krijgt eerst de status niet-gecontroleerd en er gelden een aantal rekeninglimieten. Dit is te zien in de regel vlak onder uw naam op het rekeningoverzicht (oftewel het tabblad genaamd Overzicht). De limieten kunt u bekijken met een klik op Limieten weergeven. Pas zodra uw bankrekening bevestigd is met de twee willekeurige bedragen die PayPal heeft overgemaakt, vervallen de limieten en krijgt u de status van gecontroleerd rekeninghouder. Ook als u (alleen) een creditcard gebruikt, kunt u een soortgelijk bevestigingsproces doorlopen, zie stap 10.

8. Creditcard koppelen

Door een creditcard aan PayPal te koppelen, kunt u al meteen winkelen. In dat geval klikt u in het scherm uit stap 5 op Uw creditkaart koppelen en vult u het kaartnummer, de vervaldatum en het kaartcontrolenummer in. Klik op Uw kaart koppelen en u kunt aan de slag. Overigens kan de creditcard ook gekoppeld worden als vervolgstap nadat u een bankrekening gekoppeld hebt. U mag namelijk beide aan uw PayPal-rekening koppelen. In dat geval zal PayPal in afwachting van goedkeuring van uw bankrekening alle betalingen via de creditcard laten lopen.

9. Rekening activeren

PayPal stuurt een bericht waarmee u uw rekening moet activeren. Open de e-mail, klik op Mijn rekening activeren en meld u aan met uw wachtwoord. Aanvullend moet u twee beveiligingsvragen kiezen en beantwoorden. Mocht u een keer uw wachtwoord kwijt zijn, dan worden deze vragen aan u gesteld. Gebruik dus nooit informatie die anderen van u kunnen weten, of die eenvoudig te achterhalen is. Klik daarna op Verzenden. Eventueel kunt u nu alsnog een creditcard koppelen, of klik op Ga naar Mijn rekening. Uw rekening is nu geactiveerd.

10. Bevestigen via creditcard

Klik voor het bevestigen van uw creditcard op het rekeningoverzicht bij Berichten op Mijn creditcard koppelen en bevestigen. U kunt een nieuwe creditcard aan uw PayPal-account koppelen, of een al eerder gekoppelde creditcard gebruiken voor de verificatie. PayPal zal een bedrag van 1,50 euro afschrijven. Zoek in uw creditcardoverzicht bij deze transactie naar vier cijfers. Geef die op door op het rekeningoverzicht te klikken op Berichten / Mijn creditcard bevestigen. De afgeschreven 1,50 euro wordt binnen een etmaal toegevoegd aan uw PayPal-saldo.

0 Reactie(s) op: Workshop betalen met PayPal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.