Workshop betalen met PayPal

Door: kees-krick | 24 januari 2012 17:35

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

11. Betalen met PayPal

Betalen met PayPal is erg eenvoudig. Er zijn wereldwijd ontelbaar veel websites waar u met PayPal terecht kunt. U weet of een website deze betaalwijze aanbiedt als u het logo van PayPal erop tegenkomt. Soms staat dat al meteen op de voorpagina vermeld, andere keren is het te vinden bij de algemene informatie over de website, bijvoorbeeld in een onderdeel dat over betaalmethoden gaat. Alleen in enkele gevallen blijft het een verrassing tot het moment waarop het rijtje betaalmethoden verschijnt zodra u met uw virtuele winkelmandje naar de kassa gaat.

12. Veilige PayPal-website

Zodra u als betaalmethode PayPal kiest, wordt u doorgeleid naar de PayPal-website om de betaling af te ronden. Controleer het webadres, let op of er een beveiligde verbinding actief is (https://www.paypal.com) en meld u dan aan met het e-mailadres en wachtwoord van uw PayPal-account. De betalingsgegevens verschijnen in beeld en nadat u alles op juistheid hebt gecontroleerd klikt u op Nu betalen. Wilt u bij nader inzien van de koop afzien, dan is vlak onder de betaalknop een redelijk onopvallend linkje te vinden waarmee u de koop alsnog kunt afblazen.

13. Betaalmethode kiezen

Aan een PayPal-account kunnen meerdere bankrekeningen en creditcards gekoppeld zijn. Daarnaast kan de PayPal-rekening zelf ook nog een saldo hebben. Een betaling kan daarom op meerdere manieren gebeuren. Op het scherm met de betaalgegevens uit de vorige stap ziet u bij Betaalmethode waar PayPal het geld van plan is af te schrijven. Wilt u liever met een andere rekening of creditcard betalen? Klik dan op Wijzigen en kies de gewenste betaalwijze. Dit kan uiteraard alleen zolang u nog niet op de knop Nu betalen hebt geklikt.

14. Betalen zonder account

Zelfs als u geen PayPal-account hebt, kunt u van de dienst gebruikmaken. In dat geval meldt u zich niet aan, maar kiest u zodra u naar de PayPal-website bent doorgestuurd voor Betalen met creditcard en vult u alle velden netjes in. De betaling met uw creditcard verloopt nu via PayPal en de webwinkel krijgt uw creditcardgegevens niet te zien. Klik helemaal onderaan op Betaling controleren om over te gaan tot betalen. Met Uw gegevens bij PayPal opslaan dat u er vlak boven vindt, kunt u alsnog snel een PayPal-account aanmaken.

15. Transacties en saldo

Het saldo en de meest recente transacties zijn te zien in het rekeningoverzicht van uw PayPal-account. Een uitgebreider overzicht van transacties krijgt u door te kiezen voor Transacties bekijken. Standaard krijgt u de gegevens van maximaal een maand te zien. Vlak boven het overzicht kunt u een andere standaardperiode kiezen, zoals deze week, vorige week, of de afgelopen drie maanden. U mag ook zelf een periode aangeven met een begin- en een einddatum. Details van een transactie zijn in te zien met een klik op Gegevens op de betreffende regel.

PayPal Mobiel

Voor iOS (Apple), Android en BlackBerry is in de betreffende app-winkel een handige app beschikbaar, zodat u ook met uw smartphone van PayPal gebruik kunt maken. We bespreken kort die van de iPhone, die van de andere besturingssystemen werken vergelijkbaar. Op het hoofdscherm bevinden zich pictogrammen, waaronder om geld over te maken, een betaalverzoek te doen en om transactiegegevens te bekijken. Grappig is dat de volgorde van de pictogrammen kan worden aangepast en dit gebeurt op nagenoeg dezelfde wijze als dat u al gewend bent te doen met de apps op de beginschermen van uw iPhone. Omdat het om een mobiel apparaat gaat, is het verstandig de inlogduur niet al te lang in te stellen. Wijzigen kan met het tandwieltje linksboven, kiezen voor Instellingen en dan Inlogduur. Via Pushberichten kunt u aangeven van welke gebeurtenissen u meteen een melding op uw mobiel wilt krijgen.

0 Reactie(s) op: Workshop betalen met PayPal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.