Workshop betalen met PayPal

Door: kees-krick | 24 januari 2012 17:35

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

16. Transacties downloaden

Mocht u gebruikmaken van een online of offline huishoudboekje om de transacties van diverse bankrekeningen bij te houden, kijk dan eens of uw huishoudboekje ook PayPal ondersteunt. Via het transactieoverzicht van uw PayPal-account kunt u heel eenvoudig de gegevens van uw transacties downloaden. Dat kan als een csv-bestand, of in diverse andere bestandsformaten. Ook een pdf-document behoort tot de mogelijkheden. Erg handig om alles eens netjes op een rijtje te zien. Daarnaast kan het getoonde transactieoverzicht worden afgedrukt.

17. Geld overmaken

Via het tabblad Geld overmaken kunt u met de optie Online geld overmaken een bedrag op iemands account storten. U hebt hiervoor het e-mailadres van het PayPal-account van de begunstigde nodig. Vul het bedrag en eventueel de valutasoort in en kies een categorie. Op het vervolgscherm kunt u een berichtje intikken. Is uw creditcard het betaalmiddel, dan ziet u meteen welke kosten er aan de transactie verbonden zijn. Standaard draagt u de kosten. Laat u de ontvanger ervoor opdraaien, dan ontvangt de begunstigde de storting minus de kosten.

18. Geld toevoegen

Een PayPal-rekening kan een saldo hebben. Zodoende kunt u er rechtsreeks betalingen mee doen. Kies om het saldo aan te vullen op tabblad Mijn rekening in de werkbalk eronder voor Geld toevoegen. Aanvullen kan op twee manieren. Allereerst met online bankieren. In dat geval geeft PayPal u exacte instructies hoe u dit via een normale overschrijving via uw eigen bankrekening kunt doen. Als alternatief kunt u PayPal een betaalverzoek naar uw bank laten versturen. Voor deze optie is het wel nodig dat de bankrekening aan uw PayPal-account is gekoppeld.

19. Overboeken naar bankrekening

Het kan ook gebeuren dat u juist geld wilt overboeken van PayPal naar uw bankrekening. Dat kan geld zijn dat u eerder op uw PayPal-rekening hebt gestort, maar ook geld dat u van anderen hebt ontvangen, bijveeld na het verkopen van spullen op Marktplaats. Kies voor het tabblad Mijn rekening / Opnemen en vervolgens Geld overschrijven naar uw bankrekening. Vul het bedrag in, selecteer de juiste rekening en klik op Doorgaan. Het duurt enkele dagen voordat het bedrag op uw bankrekening zichtbaar is.

20. PayPal en Marktplaats

Koopt u wel eens iets op Marktplaats, dan kunt u PayPal gebruiken om te betalen. Een verkoper kan deze mogelijkheid tijdens het maken van de advertentie met een vinkje aanzetten. Hebt u een artikel gekocht en wilt u via PayPal betalen, dan stuurt de verkoper een betaalverzoek naar u. U ontvangt een e-mail met daarin een link. Klik erop en u komt op de advertentiepagina van Marktplaats terecht. Daar klikt u op Betaal nu via PayPal. U meldt zich aan en keert automatisch terug naar Marktplaats om de betaling af te handelen.

0 Reactie(s) op: Workshop betalen met PayPal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.