Workshop betalen met PayPal

Door: kees-krick | 24 januari 2012 17:35

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

21. Persoonlijke gegevens

Via de optie Profiel (wederom onder Mijn rekening) kunt u uw persoonlijke gegevens bijwerken, e-mailadressen aanpassen of toevoegen en uw gekoppelde creditcards en bankrekeningen beheren. Met een klik op de optie Profiel krijgt u een scherm met uitgebreide mogelijkheden te zien, wat vooral handig is als u meerdere acties wilt uitvoeren. Als alternatief kunt u de muis op de keuze Profiel laten zweven. In dat geval verschijnt er eerst een submenu en kunt u meteen naar een bepaald onderdeel springen. Bijvoorbeeld Bankrekening toevoegen of verwijderen.

22. Bijna alles gratis

Veel is bij PayPal gratis, maar niet alles. Een rekening openen en het koppelen van een bankrekening of creditcard kost u in ieder geval geen cent. Ook geld dat u van uw bankrekening naar de PayPal-rekening overschrijft kost niets extra. Verder vraagt PayPal geen geld voor de betalingen die u doet. Maar bij internationale betalingen moet er al snel valuta omgerekend worden en daar zijn wel kosten aan verbonden. Wanneer u moet betalen en wat de precieze kosten zijn, is te zien door onderaan het scherm te klikken op Kosten.

23. Aankoopbescherming

PayPal heeft een Aankoopbescherming die voor extra zekerheid moet zorgen tijdens het winkelen (voorheen Kopersbescherming). Ook op websites zoals Marktplaats en eBay is het van toepassing. Op de PayPal-site vindt u (voordat u zich aanmeldt) op het tabblad Veiligheid informatie en voorwaarden. U vindt er ook nuttige tips over hoe u veilig met uw rekening omgaat en hoe u controleert of u echt met PayPal te maken hebt. Koppelt u een bankrekening, houd er dan rekening mee dat u via PayPal betaalt zonder de extra bescherming van o.a. TAN-codes.

24. Rekening opheffen

Mocht u ooit besluiten om uw PayPal-rekening op te heffen, dan moet u ook op de profielpagina zijn. Klik op Mijn rekening / Profiel, ga naar Rekeninginstellingen en klik achter Rekeningtype op Rekening opheffen. U zult er diverse schermen moeten doorlopen waarop wordt nagegaan of u wel echt wilt stoppen. Als u zich nergens onderweg bedenkt, krijgt u tot slot een bevestiging per e-mail. Het is handig om een eventueel saldo eerst naar uw bankrekening over te maken. Wellicht wilt u ook het transactieoverzicht veiligstellen (zie stap 16).

0 Reactie(s) op: Workshop betalen met PayPal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.