Xiaomi kondigt Mi 9 aan

Door: Martin Gijzemijter | 24 februari 2019 12:49

Xiaomi Mi 9
Nieuws

Tijdens z’n presentatie op de MWC 2019 in Barcelona, heeft Xiaomi de wereldwijde release van z'n Mi 9-smartphone aangekondigd. Eerder deze week werd hetzelfde toestel al onthuld in China, nu is dus bekend dat en wanneer het toestel ook op de Europese markt beschikbaar zal zijn.

Een belangrijke stap voor de smartphonefabrikant, omdat het in de Westerse markt nog altijd niet echt een voet aan de grond heeft weten te krijgen. Met deze opvolger van de Mi 8, wil het bedrijf dat nu alsnog bewerkstelligen. Het toestel heeft indrukwekkende specs, waarvan die van de triple lens-camera aan de achterkant van het toestel het meeste opvalt. De hoofdcamera schiet foto’s met 48 megapixels, daarnaast is er een ultra-wide lens met 16 megapixels, en tenslotte nog een telefoto lens die plaatjes schiet met 12 megapixels. Aan de voorkant van het toestel vind je een 20 megapixel selfie camera, wat natuurlijk veel geavanceerder is (qua megapixels) dan de selfie camera’s op toestellen van de concurrentie.

Zo krachtig als een Galaxy S10

Het toestel is voorzien van een 3,300mAh batterij, wat niet heel opvallend is in vergelijking met de concurrentie, maar wat wél interessant is, is dat het opladen met 20W geschiedt, ten opzichte van de 15W die standaard is op dit moment. Het opladen zou daarmee een stuk sneller moeten gaan. Qua kracht onder de motorkap mag je van de Mi 9-smartphone veel verwachten, aangezien hij wordt aangedreven door dezelfde Qualcomm Snapdragon 855 processor als die je aan boord van de Samsung Galaxy S10-vindt evenals in de eerder vandaag aangekondigde Mi Mix 3.

Prijs en beschikbaarheid

De Mi 9 zal beschikbaar zijn in drie kleuren, Ocean Blue, Lavender Violet en Piano Black. In Spanje is het toestel per direct vooruit te bestellen en zal op 29 februari worden geleverd. Voor Nederland (en de rest van Europa) zijn op dit moment nog geen leverdata bekend, Xiaomi wil niet meer loslaten dan ‘zeer binnenkort’. Het in-stapmodel van de Mi 9 zal 449 euro gaan kosten, waarvoor je 64 GB geheugen krijgt. Wil je 128 GB, dan moet je daarvoor 499 euro neertellen.

0 Reactie(s) op: Xiaomi kondigt Mi 9 aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.