Xiaomi lanceert eerste 5G smartphone

Door: Martin Gijzemijter | 24 februari 2019 12:00

Xiaomi Mi Mix 3
Nieuws

Smartphonefabrikant Xiaomi heeft tijdens de MWC 2019 z’n allereerste 5G smartphone aangekondigd. Een volledig nieuw toestel is het niet, het betreft namelijk een aangepaste versie van het huidige vlaggeschipmodel, de Xiaomi Mi Mix 3.

Als we zeggen aangepast, dan doen we het model wellicht enigszins tekort, omdat de smartphone is voorzien van de Qualcomm Snapdragon 855 chipset, waardoor het toestel niet alleen toegang heeft tot het 5G-netwerk, maar ook nog eens aanzienlijk sneller en krachtiger is. Andere modellen met een gelijksoortige chipset, zijn bijvoorbeeld de verschillende edities van de Samsung Galaxy S10.

Weinig zinvol in Nederland

Een precieze releasedatum voor de Mi Mix 3 5G heeft het bedrijf niet gegeven, wel wordt verwacht dat het toestel in mei van dit jaar ongeveer beschikbaar zal zijn, met een zeer redelijk prijskaartje van 599 euro. Het moet natuurlijk wel gezegd hebben dat wij daar in Nederland voorlopig nog weinig aan hebben. Pas ergens in 2020 zou er op sommige plaatsen 5G netwerk beschikbaar moeten zijn: in een stad van iedere EU-lidstaat. In Nederland is dat Amsterdam, maar dan alleen maar op de lagere frequentie (700 MHz). De hoge 3,5 GHz-frequentie is niet beschikbaar in grote delen van het land. Meer informatie over de beschikbaarheid en uitrol van 5G vind je hier.

Blunder

Overigens maakte Xiaomi tijdens de presentatie duidelijk dat het zichzelf allesbehal-ve ziet als smartphonefabrikant. Het bedrijf sprak ruim een half uur lang over z’n omzet, marktaandeel en groei, en besteedde bijzonder veel aandacht aan de scoo-ters die het bedrijf produceert en die in Azië een groot succes zijn. Dat kon rekenen op veel kritiek via social media, vooral omdat het onderdeel dat écht belangrijk was, de presentatie van z’n smart home-producten, behoorlijk in het water viel, toen Google Home weigerde om de luchtzuiveringsinstallatie uit te schakelen.

0 Reactie(s) op: Xiaomi lanceert eerste 5G smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.