Xiaomi werkt met Leica aan smartphonecamera’s

Door: Joris Peterse | 23 mei 2022 12:23

Leica en Xiaomi
Nieuws

Xiaomi slaat de handen ineen met cameramerk Leica voor de camera’s van de Xiaomi smartphones. Nog deze zomer zou de eerste Xiaomi-smartphone met Leica-camera gepresenteerd moeten worden.

Chinese smartphonemakers gaan regelmatig samenwerkingen aan met traditionele cameramerken. Zo werken Oppo en OnePlus samen met Hasselblad en werkte Leica in het verleden samen met Huawei om de foto’s van de smartphones te verbeteren. Overigens zonder de smartphones uit te rusten met een camera van Leica of Huawei, maar om de Sony-cameralens softwarematig beter af te stellen.

Met zo’n samenwerking proberen de merken de smartphones beter op de kaart te zetten als het aankomt op fotografie. Tot dusver zijn het merken als Samsung, Google en Apple die op dat gebied mijlenver voor liggen. Terwijl ze (opvallend genoeg) ook gebruik maken van Sony-lenzen. Die samenwerkingen zijn tot dusver met wisselende resultaten geweest. Huawei heeft met Leica in het verleden de concurrentie uit het veld geslagen. Bij Oppo en OnePlus lijkt de afstand tussen de grote camersmartphonemerken alleen maar groter geworden na de samenwerking met Hasselblad.

Xiaomi 12
Xiaomi probeert al langer Huawei-gebruikers te verleiden.

Huawei wordt Xiaomi

De samenwerking tussen Xiaomi en Leica is vooral opvallend omdat Leica dus in het verleden samenwerkte met Huawei. Hoewel Huawei nog wel smartphones maakt, wordt hier minder focus opgelegd omdat de verkopen zijn gekelderd sinds het handelsembargo. Xiaomi werkt hard om het grote marktaandeel van Huawei over te nemen en lijkt samen met Samsung en Apple het enige merk dat hiervan profiteert.

Dat Xiaomi Huawei-gebruikers probeert te verleiden is niet subtiel. Zo staat er op de doosjes van smartphones dat ze ‘gewoon’ met Google-apps komen, wat Huawei niet meer kan sinds het handelsembargo. Deze samenwerking met Leica, dat Huawei op de kaart zette met zijn smartphones past in het verlengde daarvan.

In de bekendmaking van Xiaomi maakt het bedrijf bekend dat de eerste producten van de samenwerking in juli gepresenteerd worden.

Huwaei P30 Pro
Leica maakt geen eigen smartphonecamera's, maar helpt met het afstellen van de Sony-lenzen.

0 Reactie(s) op: Xiaomi werkt met Leica aan smartphonecamera’s

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.