Zelf een blurred wallpaper maken voor iOS 7

Door: Martin Gijzemijter | 03 januari 2014 12:00

How To

Eigenlijk is het te bizar voor woorden. Apple gooit een blur over een afbeelding en we vinden het prachtig. Toch zijn die wazige achtergronden in iOS 7 ook echt schitterend om te zien. Maar het is helemaal niet zo moeilijk om die zelf te maken, met de app Blur.

Blur installeren

Het klinkt misschien omslachtig om een app te installeren voor het maken van wallpapers. Maar het is juist een stuk efficiënter. Het alternatief is namelijk dat je een afbeelding opent in Photoshop, daar een filter overheen gooit, de afbeelding mailt naar of synchroniseert met je iPhone om te kijken of het wel zo leuk staat als je dacht. Met een app als Blur is het in een paar seconden gedaan, en de app is ook nog eens gratis. Win, win dus. Je downloadt Blur in de App Store.

Met de gratis app Blur maak je je foto's in een handomdraai wazig.

Afbeeldingen blurren

De interface van Blur is heerlijk eenvoudig. Dat is goed, want je kunt er wel heel ingewikkeld over gaan doen, maar zo intelligent is het blurren van een afbeelding natuurlijk ook weer niet. Linksonderin vind je een pictogram met een camera. Wanneer je hierop drukt kun je kiezen uit een foto maken, een foto gebruiken uit je Filmrol of automatisch de meest recente foto pakken die je hebt gemaakt. Selecteer de foto en druk op Choose.

Onderin zie je nu twee schuifregelaars. Wanneer deze helemaal naar links staat, is je foto gewoon in de originele staat. Met de schuifregelaar Raduis bepaal je de mate van wazigheid en met Saturation bepaal je de verzadiging van de kleuren (dat zie je pas wanneer je Radius ook versleept).

Rechtsonder zie je een pipetje waarmee je een kleur kunt toepassen op de Blur, zodat deze bijvoorbeeld beter past bij je gele iPhone 5c. Door vervolgens op de knop Delen te drukken, kun je de foto opslaan in je Filmrol, waarna je hem via het menu Instellingen op je iPhone kunt instellen als achtergrond.

Met de twee schuifregelaars heb je zo een iPhone-waardige Blur-achtergrond.

3 Reactie(s) op: Zelf een blurred wallpaper maken voor iOS 7

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 januari 2014 12:20 Anoniem
  inmiddels niet gratis meer…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 januari 2014 13:14 Anoniem
  Is niet grstis maar 0,89 euro
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 januari 2014 23:26 Anoniem
  Gvd
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.