Zo duur worden smartphones met een flexibel scherm

Door: Justin Doornekamp | 11 december 2018 06:28

Blog

In november kondigde Samsung zijn eerste smartphone met buigbaar scherm aan, de Infinity Flex Display. Een week ervoor kwam het compleet onbekende Royole al met de aankondiging van de FlexPai, dat eveneens een flexibel scherm krijgt. Meerdere smartphonefabrikanten lijken in te zetten op een opvouwbare telefoon, maar hoeveel gaat dat allemaal kosten?

De een noemt het een gimmick, een ander zegt dat een opvouwbaar scherm de manier waarop we onze smartphone gebruiken volledig zal veranderen. Zoals vaker bij nieuwe technologie, zullen dergelijke toestellen in het begin niet goedkoop zijn. De FlexPai bijvoorbeeld, die aanvankelijk overigens enkel in China te koop zal zijn, gaat omgerekend 1.150 euro kosten.

Mogelijk gaat Samsung nog verder in het opvoeren van de prijs, met de lancering van de Infinity Flex Display. Het nieuwsagentschap Yonhap meldt op basis van bronnen dat het nieuwe toestel van Samsung in maart volgend jaar zal verschijnen en een prijskaartje kan krijgen tot wel 1.770 dollar, omgerekend circa 1.550 euro. Dit betreft het basismodel. Er zou mogelijk ook een luxere versie komen, die tot wel 2.000 dollar (circa 1.750 euro) kan kosten.

Wat gaat Apple doen?

Ter vergelijking: de laatste Samsung Galaxy S9 met 64GB aan opslag kost circa 630 euro. Het prijskaartje van de Infinity Flex zou dan meer in lijn liggen met de iPhone XS 256 GB-variant van 1.429 euro. Maar die kun je natuurlijk niet opvouwen.

Overigens zou Apple wel kijken naar de mogelijkheden van een flexibel scherm voor zijn iPhones. In de lente voorspelde een analist op basis van gesprekken met Aziatische toeleveranciers, dat in 2020 een opvouwbare iPhone gelanceerd kan worden. Wat een mogelijke opvouwbare iPhone moet kosten, blijft vooralsnog koffiedik kijken.

0 Reactie(s) op: Zo duur worden smartphones met een flexibel scherm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.