Zo gebruik je Instagram zonder mobiele telefoon

Door: Daan Doedens | 08 april 2021 16:30

Instagram
How To

Instagram kun je niet alleen op je mobiele apparaat gebruiken, maar ook op je pc of laptop. Via een omweg kun je direct foto's vanaf je computer uploaden. Hoe dat werkt, lees je in dit artikel.

Voorheen kon je Instagram alleen gebruiken op je smartphone. Nu heeft Instagram de mobiele versie van de website uitgebouwd met een uploadfunctie, waardoor je de app in principe niet meer nodig hebt. En het leuke is: met een trucje kun je de mobiele website ook gewoon op je pc bezoeken.

Waarom zou je Instagram willen gebruiken op je pc? Nou, dat kan vooral handig zijn als je op je computer zelf al programma's hebt staan om foto's te bewerken. Je bent dan niet beperkt tot de Instagram-app op je telefoon of tablet om bewerkingen te doen, maar je kunt gewoon je favoriete tool op je computer gebruiken. Dat kan veel fijner werken. Heb jij nog geen makkelijk programma om foto's te bewerken? In een ander artikel geven we 20 tips. Wil je specifiek Instagram Stories bewerken, dan heb je andere tools nodig. In een ander artikel bespreken we een paar tools om Instagram Stories te bewerken, waaronder Adobe Spark Post, VSCO en Foodie. 

Instagram op pc

Het trucje zit hem allemaal in een Chrome-extensie. Ga in de Chrome-browser naar de pagina van de extensie User-Agent Switcher for Chrome en download de extensie. Als de extensie geïnstalleerd is, zie je rechtsboven in je Chrome-scherm een icoontje met een wereldbol staan.

Instagram op pc

Ga naar instagram.com, log in en klik vervolgens op het wereldbol-icoontje. Klik bijvoorbeeld Chrome on Android Mobile aan. Wat er nu gebeurt, is dat Chrome opnieuw de website laadt, maar daarbij doet alsof jij de website op een Android-smartphone bekijkt - en dus de mobiele browser nodig hebt. Je ziet dan onderin een balk verschijnen. Klik op het icoontje van het fototoestel om een foto te uploaden.

User-Agent Switcher for Chrome is ook een handige add-on om de hoeveelheid informatie die je browser prijsgeeft te verminderen. Bij het ophalen van een website geeft je browser namelijk veel informatie over zichzelf prijs. Met een add-on als de User-Agent Switcher kun je je anonimiteit op internet verhogen.

Filters

Let op: het toevoegen van filters is niet mogelijk via de mobiele versie, en dus ook niet via dit trucje op je pc. Foto's bijsnijden lukt ook niet, maar als je gewoon een simpele foto wil toevoegen en je hebt je telefoon niet bij de hand, is dit een ideale oplossing.

2 Reactie(s) op: Zo gebruik je Instagram zonder mobiele telefoon

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 augustus 2020 06:46 karin.singeling@gmail.com
  Je hebt nog altijd een smartphone nodig voor dit trucje. Ik ken iemand zonder smartphone die foto's wil uploaden. Iemand tips?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 oktober 2020 16:50 keesvandijk
  User Agent Switcher is door Google aangemerkt als malware.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.