Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Zo haal je foto's van je Android telefoon

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie | 20 september 2013 13:42

None
How To

Je hebt waarschijnlijk net als ik honderden - zo niet duizenden - foto's op je telefoon staan. Het is niet altijd even duidelijk hoe je die foto's van je telefoon af kunt halen, maar er zijn verschillende manieren voor.

USB gebruiken

De traditionele manier om dingen van je telefoon af te halen is door het apparaat met een USB-kabel in je computer te pluggen.

Op Windows: Windows behandelt Android telefoons net als iedere andere camera, dus wanneer je je telefoon in je computer plugt zal Windows vragen wat je wilt doen. Je kunt de bestanden in Windows Explorer bekijken en gebruiken, je kunt Windows Explorer alle foto's voor je laten importeren, of ze met een ander programma - zoals de Windows 8 Photo Viewer app - importeren.

Op OS X: Als je een Mac gebruikt heb je Google's gratis Android File Transfer app nodig, een zeer eenvoudige app die op Mac OS X 10.5 of nieuwer draait en met Android telefoons en tablets werkt die Android 3.0 Honeycomb of nieuwer draaien. Na de installatie wordt de app automatisch geopend wanneer je een Android telefoon of tablet aan de computer koppelt.

Je foto's kunnen zich op twee plaatsen bevinden: de Pictures map, of de DCIM map. Foto's die je met je telefoon gemaakt hebt staan waarschijnlijk in de DCIM map, terwijl andere foto's of afbeeldingen (zoals screenshots) waarschijnlijk in de Pictures map zullen staan. Om foto's die je met je telefoon genomen hebt op te slaan, moet je op de DCIM map dubbelklikken. Daarin zie je mogelijk een andere map met de naam Camera. Open deze map, en je zou bij je foto's moeten kunnen.

Naar jezelf e-mailen

Met Android kun je gemakkelijk foto's naar jezelf e-mailen. Het is niet ideaal als je veel foto's van je telefoon af wilt halen, maar de mogelijkheid is er. Open de Gallery app en ga naar het album waarin de foto's staan die je wilt delen. Druk op de drie puntjes in de rechterbovenhoek en druk vervolgens op Select Item in het menu dat tevoorschijn komt.

Selecteer de foto's die je naar je computer wilt sturen, druk daarna op de e-mail knop in de taakbalk bovenaan het scherm - het lijkt op een envelop met een kaart die eruit steekt. Als deze knop niet in de taakbalk staat, druk dan op de share knop - die lijkt op een gekantelde V - en selecteer Gmail. Je krijgt dan een compositievenster te zien waarin je je e-mailadres kunt toevoegen en de foto's naar jezelf kunt sturen.

Google Drive

Met de Gallery app kun je je foto's ook naar je Google Drive uploaden, zodat je ze overal kunt benaderen. Als je de Google Drive app op je Mac of PC installeert kun je je foto's en andere bestanden automatisch naar je computer laten synchroniseren.

Selecteer de foto's die je naar Google Drive wilt uploaden, en druk op de share knop. Druk in het menu op See all, en selecteer Drive. Er wordt vervolgens gevraagd of je de foto's een titel wilt geven. Je moet aangeven naar welke account je wilt uploaden en op welke plek de bestanden terecht moeten komen. Als alles in orde lijkt druk je op OK, waarna alle foto's geüploadet worden.

Dropbox en andere online opslagdiensten

Dropbox is een andere goede optie om je foto's van je telefoon af te halen. Installeer de Dropbox client op al je computers en apparaten, en de bestanden in je Dropbox account worden overal naartoe gesynchroniseerd. Je kunt kiezen welke foto's je wilt uploaden door de gratis Dropbox app voor Android te installeren, wat handig is als je selectief wilt zijn.

Na de installatie kun je je foto's vanuit de Android Gallery app direct naar Dropbox uploaden. Om dit te doen, selecteer de foto's die je wilt uploaden, druk op de share knop, druk op See all, en selecteer Add to Dropbox. Nu kun je kiezen waar je je foto's neer wilt zetten. Zodra je klaar bent om je foto's te uploaden druk je op Add, en Dropbox gaat aan de slag. Vervolgens zouden je foto's op al je apparaten waarop Dropbox geïnstalleerd staat moeten verschijnen.

Een andere functie van Dropbox is Camera Upload, waarmee je automatisch de foto's van je telefoon naar Dropbox kunt uploaden zodat je ze niet afzonderlijk hoeft te selecteren en uploaden. Je kunt deze functie inschakelen wanneer je de Dropbox app voor het eerst op je telefoon installeert, of vanuit de instellingen van de app (druk op de drie puntjes in de rechterbovenhoek in de Dropbox app en selecteer Settings).

Dropbox mag dan misschien de meest gebruikte online opslag- en synchronisatiedienst zijn, maar het is niet de enige. Andere mogelijkheden zijn: Box.net, Amazon Cloud Drive, en Microsoft SkyDrive. Al deze apps doen in principe hetzelfde, hoewel ze allemaal een beetje anders werken.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite TechHive.com, geschreven door Nick Mediati (@dtnick). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl.

5 Reacties op: Zo haal je foto's van je Android telefoon

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 jaren, 9 maanden geleden PoppeSchuitema
  Ik mis de bleutooth mogelijkheid om de foto's naar je computer te sturen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 jaren, 9 maanden geleden
  Zo haal je ze er niet af, ze staan dan immers nog gewoon op je android.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 jaren, 4 maanden geleden
  hoe zorg ik ervoor dat ze vanaf google drive terug bij mijn galerij op mijn samsung galaxy s4 terechtkomen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 jaar, 3 maanden geleden
  Ik krijg telkens links van mijn foto bestand maar ik wil het downloaden.
  hoe doe ik dat dan?want ik kan het alleen maar openen in apps en daar kan ik het ook niet in downloaden
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 jaar geleden
  ik kan niet van mij telefoon naar de computer sturen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.