Zo haal je het meeste uit je Samsung Galaxy S6

Door: ryan-whitwam | 23 mei 2015 12:36

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Samsung heeft met de Galaxy S5 van vorig jaar niet de verkoopcijfers gehaald waar het bedrijf op gehoopt had, dus dit jaar is de Galaxy S6 drastisch veranderd.

Een aantal prominente kenmerken van het apparaat van vorig jaar zijn verwijderd en andere zijn standaard uitgeschakeld om voor een schonere ervaring te zorgen. Maar er is nog een heleboel wat je kunt doen om de Galaxy S6 nog beter te maken. Volg deze tips en klaar is Kees. Lees ook: Samsung onthult Galaxy S6 en S6 Edge.

Vingerafdrukken instellen

De nieuwe vingerafdrukscanner werkt veel beter dan die op Samsung's eerdere telefoons.

De vingerafdruksensor is in de thuisknop ingebouwd, net als vorig jaar, maar hij is een stuk verbeterd. Je hoeft er nu slechts zachtjes op te drukken om je vingerafdruk te laten herkennen - je hoeft niet meer te swipen. Het instellen duurt iets langer dan voorheen, maar het neemt nog altijd slechts enkele minuten in beslag. Om vingerafdrukken toe te voegen moet je naar de systeeminstellingen gaan en Lock screen and security > Fingerprints kiezen. Je kunt maximaal vier vingerafdrukken toevoegen door meermaals op de sensor te drukken. Het is het handigst om de duim en wijsvinger van beide handen te nemen.

Vergeet niet om je vinger wat te kantelen en verschillende delen van je vinger op de sensor te plaatsen. Dit helpt het systeem om je gemakkelijker en nauwkeuriger te herkennen. Zorg ook dat je het uiterste puntje van elke vinger laat scannen. Terwijl je toch bezig bent, kun je de beveiligingsinstellingen dusdanig configureren dat je vingerafdruk gebruikt zal worden om je Samsung-account te benaderen en wachtwoorden in te vullen in de stock web browser.

Smart Lock activeren

Als vingerafdrukken jouw ding niet zijn, moet je toch een of ander veilig vergrendelsysteem hebben. De Galaxy S6 ondersteunt de Smart Lock-functie van Lollipop. Deze kun je vinden onder Lock screen and security > Secure lock settings.

Hier kun je geografische locaties als vertrouwd aanmerken, zodat je telefoon op die plaatsen bijvoorbeeld alleen maar een standaard swipe nodig heeft om te ontgrendelen. De S6 ondersteunt ook vertrouwde apparaten, zodat de telefoon ontgrendeld kan blijven wanneer hij aan een bepaalde bluetooth-accessoire of NFC-tag gekoppeld is.

Het raster en de lay-out van je thuisscherm veranderen

Je kunt de indeling van het thuisscherm aanpassen, zodat er minder of meer icoontjes worden weergegeven.

Samsung heeft voor de TouchWiz-launcher de mogelijkheid toegevoegd om het formaat van het raster op het thuisscherm te kiezen. Je kunt dit gebruiken om meer icoontjes op elk paneel te zetten, maar je hebt minder opties dan met thuisscherm-apps van derden. Houd het thuisscherm ingedrukt en druk op Screen grid. Het standaardformaat is 4x4 - dit kan veranderd worden in 4x5 of 5x5.

Als je het thuisscherm lang ingedrukt houdt kun je ook panelen toevoegen, verwijderen en herschikken. Je kunt kiezen welk paneel het hoofdpaneel wordt door bovenaan de pagina op het thuisicoontje te drukken.

Het Briefing-scherm verwijderen

Samsung's door Flipboard aangestuurde nieuwsoverzichtpagina is dit jaar weer teruggekomen, maar nu met de naam Briefing in plaats van My Magazine. Het is bruikbaar, maar het heeft nog steeds een haperende interface. De manier waarop je het uit kunt schakelen is ook veranderd op de Galaxy S6. Houd het thuisscherm in gedrukt en scrol naar het Briefing-paneel helemaal links. Bovenaan staat een vakje waaruit je het vinkje weg moet halen. Als je eraan herinnerd wilt worden waarom je het überhaupt hebt uitgeschakeld, kun je het altijd weer inschakelen door weer een vinkje in het vakje te zetten.

3 Reactie(s) op: Zo haal je het meeste uit je Samsung Galaxy S6

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 mei 2015 09:43 Anoniem
  Leuk, maar ok google werkt nog niet in het Nederlands
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 oktober 2015 04:24 Anoniem
  Transfer photos, messages and contacts from iPhone/Android to New Samsung Galaxy S6 or S6 Edge

  http://www.facebook.com/KSOFT.CC/videos/725893154182666/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 april 2016 15:41 Anoniem
  De icoontjes op mijn beginscherm trillen. Hoe krijg ik dat uit. Kan daardoor ook niet naar de volgende pagina swypen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.