Apps updaten op Android en iOS

Door: Justin Doornekamp | 05 mei 2022 11:12

How To

Loop je tegen problemen aan als je een bepaalde app op je Android-telefoon of iPhone opent? Dan kan het zijn dat er een update van die app nodig is. Ook omwille van veiligheid is geregeld apps updaten van belang. Hoe houd je je apps up-to-date? In dit artikel leggen we het uit.

Door je apps bij te werken weet je dat je altijd de nieuwste versie van de app op je telefoon of tablet hebt staan. Dit is wel zo veilig en lost bovendien ook vaak wat irritante bugs op waar je wellicht tegenaan loopt. Apps op je Android-apparaat kun je handmatig in de Google Play Store bijwerken door op je profielicoontje te tikken en bij Apps en apparaat voor Updaten te kiezen. Je kunt alle apps tegelijk bijwerken of alleen specifieke apps updaten.

Dit werkt vrijwel hetzelfde op een iPhone, alleen ga je dan uiteraard naar de App Store van Apple. Scrol iets naar omlaag en je vindt alle beschikbare updates. 

Automatisch bijwerken

Gemakkelijker is het om apps automatisch te laten bijwerken naar de laatste versie. Je hebt er dan helemaal geen omkijken meer naar. Tik op je Android-toestel in de Google Play Store weer op je profielicoontje en ga nu naar Instellingen. Bij Netwerkvoorkeuren kies je vervolgens Apps automatisch updaten

Hier heb je de keuze om apps altijd automatisch te laten updaten, ongeacht het netwerk dat je gebruikt. Wil je niet dat het bijwerken van apps ten koste gaat van je databundel, dan kun je ervoor kiezen om alleen apps te updaten als je mobiele apparaat is verbonden met een wifi-netwerk.

Op een iPhone ga je naar de Instellingen-app en scrol je naar beneden tot je de optie App Store vindt. In dit menu kun je onder Automatische downloads de schuifknop naast App-updates aanzetten om apps automatisch te laten updaten. 

Vind je het niet erg dat apps worden gedownload als je niet op het wifi-netwerk zit, dan kun je onder Mobiele data de schuifknop bij Automatische downloads aanzetten.

Op deze manier weet je dat je altijd de laatste versie van je favoriete apps op je telefoon hebt staan. 

Je kunt apps automatisch laten bijwerken naar de laatste versie.

Oude apps uit de App Store

Apple werkt actief aan het updatebeleid voor apps om ervoor te zorgen dat iPhone-gebruikers geen onnodige veiligheidsrisico’s lopen. Zo kondigde het bedrijf recent aan apps uit de App Store te halen die lange tijd niet van een update zijn voorzien. Google volgde daarop ook.

Mocht je een app op je toestel hebben staan die inmiddels is verwijderd uit de app-winkels, dan is dat geen probleem. Je kunt die app gewoon blijven gebruiken zoals voorheen. Ze zijn alleen niet meer beschikbaar voor nieuwe gebruikers. 

0 Reactie(s) op: Apps updaten op Android en iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.